19B Studio bus on Tour

Tweeëntwintig jaar geleden kwam Yannick Monteiro Cabral, aka Monta, vanuit Kaapverdië te wonen in Charlois, Rotterdam en daar is hij nooit meer weggegaan. Producent, programmeur, maker, maar vooral hiphopper…en dat allemaal met volle overgave. Thuis en op Straat, Monta is altijd op zoek naar muzikale groei maar ook het talent van de ander. Hij beweegt zich tussen jonge opkomende en gevestigde rappers en makers. Hij weet dat er veel talent in de wijk zit, en wil vooral dat jongeren hun talenten benutten. Daarom begeleidt hij ook jongeren door ze te leren hoe liedjes op te nemen, te produceren en daarmee hun talent te ontwikkelen. Monta kan gezien worden als de ambassadeur; het gezicht achter de Studio ‘19B’ on tour. 

Dit project kan alleen mogelijk worden gemaakt met zijn team; Team ‘19B’. Team ‘19B’ bestaat uit Monta, Vlammetje ( Delano )Overeem en Devero Francisca. Het team ‘19B’ zet zich in door middel van verschillende activiteiten zoals een muziekstudio in Charlois waar velen dagelijks bezig zijn met het schrijven, opnemen en produceren van hiphop. 

Dit project is ontstaan doordat Monta een van zijn dromen kenbaar maakte in gesprek met Pauline Schreurs (Coördinator Cultureel programma Paviljoen aan het Water). De reden hiervan was dat hij veel talent in Rotterdam signaleerde waar geen zichtbaarheid aan werd gegeven. Zijn vraag was dan ook wat te doen met dit talent. Het Paviljoen aan het Water geeft graag ruimte aan dit soort ideeën en experimenten. De beperkingen van Covid-19 maakte het mogelijk in 2020 de Quarantaine studio on tour te ontwikkelen. 

B. Studio ‘19B’ on tour 2021  

Dit project stimuleert en activeert jongeren om op een positieve manier iets met hun talent, ervaringen en energie te doen. Monta en zijn team leven in Charlois en zien wat er gebeurt op straat. Dit project betrekt verschillende soorten jongeren en kan invloed hebben op hen die zich van verveling vaak geen raad weten. 

Bron: Open Rotterdam