Beyond The Beat

Beyond the BEAT is een samenwerking tussen het HipHopHuis, BIRD en The Notorious IBE, bestaand uit een interdisciplinair programma met panels, een powertalk en filmvertoningen.

Na een bewogen jaar, waarin de wereld getroffen werd door een pandemie en miljoenen mensen wereldwijd de straat opgingen om te protesteren tegen politiegeweld en systematisch racisme na de moord op George Floyd is temidden van de burgerlijke onrust en een constante staat van woede in de zwarte gemeenschap, een gevoel van verlies en een behoefte aan vreugde ontstaan. Het idee van “zwarte vreugde” als beweging en vorm van rebellie heeft hier wortel geschoten.  Beyond the Beat heeft deze zwarte vreugde als daad van verzet en woede als creatieve brandstof als uitgangspunt genomen in het thema Joy & Rage. Het legt hiermee programmatisch het verband tussen de woede, het geweld en de rol die zwarte vreugde speelt in het proces van genezing hiervan. Een programma in beeld en geluid dat midden in een pandemie inzoomt op de zwarte diaspora, de viering van zwarte cultuur en een hernieuwde urgentie voor sociale verandering.

Het resultaat is een afgewogen programma met een aantal bijzondere gasten en perfomances van o.a. House danser Nadia ‘Nedda’ Souirti, de brits/Nigeriaanse Kelechi Okafo en de Amerikaanse hiphop/house DJ Tony Touch. Het programma bestaat uit een interactieve presentatie van het 20 jarig jubileum van het groundbreaking hiphop album The Blueprint van JAY Z wat exact op 11 september 2001 verscheen en in Amerika werd uitgeroepen tot cultureel erfgoed. De filmvertoning Check your body at the Door, een documentaire die het licht schijnt op de House dance community van New York in de jaren negentig gevolgd door een panel over clubcultuur. We sluiten af met de filmvertoning van de Zweedse documentaire Concerning Violence over postkoloniaal geweld verteld door hiphop vocaliste Lauryn Hill en een aftertalk met Quinsy Gario.

Line-up: Kelechi Okafor (UK), Tony Touch (USA), Quinsy Gario, Nadia ‘Nedda’ Souirti & More

Day ticket 13.00 – 18.30 €25  (incl. service + lunch voucher)

Evening ticket 17.00 – 23.00  / €25 (incl. service + diner voucher)

Full day & evening ticket 13.00 – 23.00  / €40 (incl. service)

*Tijdens het event wordt rekening gehouden met de gebruikelijke coronaregels.