NK Breaking 2021

NK Breaking 2021: De eerste stap op weg naar goud!

Op 12 september 2021 vindt, in Topsportcentrum Rotterdam, het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Breaking plaats.

Breakdance, of Breaking zoals de beoefenaars het zelf noemen, is olympisch en staat tijdens de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs nieuw op het programma. B-Boys en B-Girls strijden dan op het grootste sportpodium ter wereld, voor het eerst in de geschiedenis, voor goud.

Op weg naar Parijs slaan Dutchbboy en de NADB (Nederlandse Algemene Danssport Bond) de handen ineen. Samen met de Rotterdam Street Culture Week, Rotterdam Topsport, The Notorious IBE en de Nederlandse Breaking League, presenteren zij op zondag 12 september het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Breaking.

De competitie bestaat uit drie disciplines: Solo Kids t/m 14 jaar, Solo Women en Solo Men. Deelname is open voor iedereen die woonachtig is in Nederland.

Voor deelnemers en bezoekers is het alleen mogelijk om online kaarten aan te schaffen. Je kunt je ticket kopen via de website.

  • Deelnemers: € 11,-
  • Bezoekers vanaf 13 jaar € 11,- *
  • Bezoekers tot 13 jaar € 7,-

Het NK Breaking kiest niet voor “Testen voor Toegang” maar voor Social Distancing. Op de tribune geven stickers aan welke zitplaatsen gebruikt mogen worden. Voor deelnemers geldt dat op de dansvloer de Social Distancing niet geldt. Wel naast de dansvloer. Alle aanwezigen wordt vriendelijk doch dringend verzocht om de Corona regels te respecteren. In het kort: was regelmatig je handen, houd afstand, blijf zoveel mogelijk zitten. Heb je gezondheidsklachten, blijf dan thuis.