International Dance League – Finals

De beste urban dansers van Europa komen bij elkaar in de International Dance League: een revolutionair platform dat de urban danswereld verenigt in een compleet nieuwe dans- experience voor het publiek, die zal plaatsvinden in Theater Rotterdam. In een internationale danscompetitie op topniveau strijden de beste dansers en performers van dit moment voor de titel van onbetwiste kampioen. Muziekgenres als Funk, Hiphop, House, Bass en Afro- Caribbean zetten de toon. 

De International Dance League richt zich op 3 pijlers:

1. Indrukwekkende theatershows met battles
2. Each One Teach One: Talentontwikkeling, training en dramaturgische begeleiding 
3. Verdieping: Workshops, seminars en urban themaweken 

De dansers uit verschillende dansstijlen vormen teams, waarmee zij twee weken lang trainen, choreograferen en toewerken naar de goed voorbereide en artistiek hoogwaardige showcases. Er zijn twee divisies: één voor adults (18+) en één voor teens (12 tot 18 jaar). Door hun diverse samenstelling hebben de teams allemaal een eigen karakter en zijn zij representatief voor tal van stijlen. Zowel binnen de teams als tussen de verschillende teams vinden er op de battle stage onverwachte combinaties en spannende crossovers plaats. Hierdoor zijn de presentaties altijd fris en vernieuwend en zitten toeschouwers op het puntje van hun stoel. 

Ticketprijs: 15 euro

*Tijdens het evenement krijgt iedere bezoeker een zitplaats toegewezen. Verder wordt rekening gehouden met de gebruikelijke coronaregels.