POW! WOW! Rotterdam

DIT EVENT KUN JE FYSIEK BEZOEKEN!

POW! WOW! Rotterdam keert van 6 tot en met 13 september 2020 terug naar de Afrikaanderwijk om kale, grauwe muren te voorzien van kleurrijke muurschilderingen. Ook in coronatijd kun je genieten van verbluffende kunst in de buitenruimte.

MURALS & INTERVENTIEKUNST

De line-up van 2020 bestaat uit alleen Nederlandse kunstenaars. Van 6 tot en met 13 september werken de volgende artiesten aan hun mural.

Murals: Zedz + Bijdevleet + Jan Is De Man + Ilse Weisfelt + Chas Loveletters! + Collin van der Sluijs + Naomi King + Thomas & Jurgen + Erico Smit + Nasbami + Joram Roukes + Does + Klaas Lageweg + Do It Yourself (Oxenmystic in samenwerking met de lokale bewoners)

Interventie: Fake + Dazetwo

De wandeltours langs de murals zitten allemaal vol. Hou de website van POW! WOW! in de gaten om te zien of er nog een plekje vrijkomt.

Uiteraard kun je ook op eigen gelegenheid door de wijk trekken, met je gratis POW! WOW! paspoort of de Rewriters app voor iOS en Android in de hand als je gids. Benieuwd welke artiest op welke locatie in de Afrikaanderwijk aan het werk is? Download hier de plattegrond van POW! WOW! 2020.

20 VANS 30 CANS

Het schilderen van bestelbusjes en vrachtwagens is een uniek onderdeel van POW! WOW! Rotterdam. Voertuigen worden tijdens het live painting event op zondag 13 september door kunstenaars omgetoverd tot rollende kunstwerken. Tot 19:00 uur ’s avonds kun je in het Afrikaanderpark zien hoe deze voertuigen door tientallen kunstenaars ter plekke onder handen worden genomen. Het belooft weer een kleurrijk spektakel te worden!

55×5 EXPO

Het concept is simpel: 5 zones van leegstaande panden in de Afrikaanderwijk krijgen tijdens POW! WOW! Rotterdam een heuse pop-up expositie. 5 geselecteerde kunstenaars krijgen van 6 tot en met 13 september de kans om elk met 55 Montana Cans spuitbussen hun zone te veranderen in een unieke streetart experience.

Alle tours langs de exposities zijn uitverkocht. Hou de website van POW! WOW! in de gaten om te checken of er een plek vrijkomt!

SPOKEN WORD

De woordkunstenaars van Spraakuhloos laten zich inspireren door de kunstenaars die tijdens POW! WOW! aan de levensgrote murals werken in de Afrikaanderwijk. Bij alle murals wordt een op maat gemaakt spoken word stuk geschreven, dat wordt verwerkt in een videoclip met daarin beelden van de betreffende street artist en de creatie van zijn of haar kunstwerk. Na afloop van het festival dropt Spraakuhloos wekelijks een van deze video’s op social media, zodat je nog lang kunt nagenieten van RSCW 2020!

Check ook:

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het exacte programma, locaties en tijden. Stay tuned!