NK BMX Freestyle 2020

DIT EVENT IS ALLEEN ONLINE TE VOLGEN!

Wie is de beste BMX Freestyler van Nederland? Dat wordt bepaald tijdens RSCW 2020 tijdens het NK BMX Freestyle bij het indoor skatepark Skateland Rotterdam. Er worden twee verschillende kampioenschappen gereden. 

Er kan helaas geen publiek aanwezig zijn bij het NK BMX, maar gelukkig is alles te volgen via een livestream op de website van Skateland!

Eerste officiële NK BMX Street

Op zaterdag 12 september is de strijd aan op het street parcours. Voor het eerst wordt een door de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) erkend NK BMX Freestyle Street verreden. Rotterdam en RSCW hebben dus een dikke primeur te pakken, die je niet mag missen. De tijden van de kwalificaties en finales vind je hier.

BMX Park Olympische Sport

Op zondag 13 september wordt de categorie BMX Freestyle Park gereden. Het NK BMX Park 2020 staat op de kalender van de internationale wielerunie UCI, waarbij Nederlandse atleten punten verdienen voor de internationale World Ranking. Het aantal punten in de World Ranking geeft recht op deelname aan world cups, het EK en WK. De categorie Park is in 2021 in Tokio bovendien voor het eerst onderdeel van de Olympische Spelen.  De tijden van de kwalificaties en finales vind je hier.

Nadat tijdens RSCW 2019 het NK Skateboarden Street 2019 plaatsvond, host Skateland nu dus opnieuw een vet event tijdens RSCW. In verband met de huidige coronamaatregelen is het evenement alleen toegankelijk voor ouders van minderjarige riders, pers en een beperkt aantal genodigden. Maar is er ook goed nieuws: dankzij een livestream kan er nu meer ‘publiek’ genieten van de bizarre tricks die de BMX’ers laten zien!

Check ook:

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het exacte programma, locaties en tijden. Stay tuned!