The Jump Off

DIT EVENT KUN JE FYSIEK BEZOEKEN!

Net als tijdens RSCW 2019 geeft het HipHopHuis met The Jump Off een inkijkje in wat de Rotterdamse hiphopscene te bieden heeft. Niet aan de hand van skills, maar aan de hand van de universele waarden die gelden in de scene. Naast de traditionele seizoensopening is The Jump Off dit jaar ook de achttiende verjaardag van het HipHopHuis.

Het programma is opgedeeld in twee thema’s: kennisoverdracht en viering. Dit omdat het HipHopHuis enerzijds staat voor kennisoverdracht binnen de eigen community en het verstevigen van de positie als kennisinstituut. Daarnaast staat het HipHopHuis voor het vieren van de community en het highlighten van gevestigde en opkomende talenten binnen en buiten de stad.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. In verband met de coronamaatregelen kunnen er maximaal 250 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.

Check hieronder het voorlopige programma van The Jump Off.

Kennisoverdracht
13:00 – 18:00 uur
Locatie: Annabel

Knowledge is the new currency, 13:00 – 15:00

Tijdens een panelgesprek van twee uur vertellen gasten Winne (Couture33), Lloyd Marengo (Lloyd’s Company), Tasha’s World (House Of Knowledge) hoe zij als bruine en zwarte ondernemers en activisten hun organisatie succesvol hebben weten te maken. De nadruk ligt hier vooral op de drijfveren en valkuilen van een ondernemer en het delen van tips met jonge en beginnende ondernemers. Knowledge is the new currency, en zo draagt het HipHopHuis een steen bij aan het versterken van de community wanneer zij de wijde wereld ingaan. Moderator van het panel is Shay Kreuger, onder meer bekend als presentatrice bij FunX.

Take A Seat, 16:00 – 18:00

Als inhouse talkshow van het HipHopHuis biedt Take A Seat een veilige plek om over verscheidene onderwerpen tve praten, discussiëren en te leren. In deze editie zijn sleutelfiguren uit de Nederlandse LGBTQI+ community te gast.

Workshops
15:00 – 17:00 uur
Locatie: HipHopHuis

Jaarlijks worden er nieuwe docenten en/of lessen geïntroduceerd aan de leerlingen van het HipHopHuis. Deze workshops fungeren dan ook als tasters; een verkorte versie van een reguliere les ter promotie van het aankomende jaar. De tasters duren niet langer dan 30 minuten, hebben ruimte voor maximaal tien leerlingen en houdt daarbij uiteraard rekening met de coronamaatregelen.

Class tasters

HipHopHuis Studio
15:00 – 16:00 Afro kids 6 t/m 8 jr by Shaneequa
16:00 – 17:00 Afro kids 9 t/m 12 jr by Shaneequa

HipHopHuis Arena
15:00 – 16:00 Krump by Tchozn
16:00 – 17:00 HipHop Freestyle by Jeems

Custom Reconstruct Collective x HHH workshop:

Samen met de Reconstruct Collective kun jij tijdens The Jump Off je eigen HipHopHuis T-shirt customizen! De Reconstruct Collective werkte onder meer met Nike aan een campagne om de Dunk te reconstrueren. Nu is het HipHopHuis aan de beurt: met behulp van tie dye geef je je eigen draai aan je T-shirt!

Slot 1: 15:30 – 16:30 uur
Slot 2: 17:00 – 18:00 uur

Locatie: Parkeerterrein HipHopHuis

Deelname is gratis. Het enige wat je hoeft te doen is je hier te registreren. Het HipHopHuis T-shirt is te koop (€12,50) aan de balie. Let op: je kunt alleen pinnen in het HipHopHuis.

Art
15:00 – 21:00 uur
HipHopHuis

Tijdens The Jump Off exposeert de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph zijn videoinstallatie BLKNWS in het HipHopHuis. De installatie uit kritiek op zowel de inhoud van het nieuws als de manier waarop nieuws gecommuniceerd wordt. De video’s tonen beelden over de Afro-Amerikaanse cultuur die afgewisseld worden met beelden van nieuwslezers en worden continu in real time vernieuwd.

De installatie is op 11 én 12 september te zien in het HipHopHuis.

Celebration
18:00 – 0:00 uur
Biergarten

Je wordt maar één keer 18 en dus nodigt het HipHopHuis jou uit voor een lowkey blockparty met DJ’s Franky Sticks, Darryl Antunez & Blaize. Helaas geen voetjes van de vloer, maar wél een speciale menudeal voor €9,50 i.p.v. €12,50 met burgers incl. gratis frietjes! De capaciteit is beperkt, dus registreer je snel. First come = first serve!

Check ook:

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het programma, locaties en tijden. Stay tuned!