The Culture Connect x It’s On x NSRT

The Culture Connect is een evenement waar dans, live muziek, culturele verhalen en spoken word/storytelling samenkomen. Dit keer hebben we de handen ineengeslagen met It’s On! om een extra speciale finale editie neer te zetten!

In deze finale editie zien we 8 dansers van verschillende achtergronden die in de eerste ronde een showcase geven waarin ze hun eigen culturele dans laten zien. Suriname,  Spanje, Indonesië, Turkije, Iran, India, China en Chili komen deze avond op het toneel. 

In de tweede ronde ontmoeten de dansers een voor hun nog onbekende cultuur en worden ze gevraagd om dit te vermengen met hun eigen danstaal door de live ritmes van de nieuwe cultuur en de basis van de dansvorm daarvan te adopteren in de eigen repertoire. Denk aan een Afrikaanse danser die Kathak bewegingen moet vermengen terwijl hij/zij danst op de live Indiase tabla!

In de derde ronde komen alle dansers samen in een West-Afrikaanse sabar cirkel waarin 6 djembe spelers de opzwepende ritmes spelen en de dansers voor het eerst niet op de muziek dansen, maar de muzikanten de dansers volgen! De sabar geeft de dansers de unieke mogelijkheid om een eigen muzikale wereld te scheppen door de muziek te sturen met het lichaam

Dit alles wordt begeleid door DJ Lucas Benjamin, en bejureerd door een panel die op de dag zelf ook geweldige showcases zal geven van de eigen culturele dansstijl op live muziek:

Indu Pandey – Indiase klassieke dans

Johnny Rama Hernandez – Salsa

Recab Mwesigye – Traditioneel Oegandese dans

Julianna Casabillis – Tribal Fusion

De avond is een dansconcours waarbij de dansers maarliefst €1000,- kunnen winnen, dus de winst is hoog, en de dansers komen allemaal goed voorbereid om te knallen.

Jiv the Chief zal de host van deze avond zijn.

Het belooft een avond te worden waar genieten het sleutelwoord is!

De avond wordt mogelijk gemaakt door North Sea Round Town, Gemeente Rotterdam, House of Urban Arts en stichting Connecting the Culture!