5x hiphop tijdens Rotterdam Street Culture Weekend

Tijdens Rotterdam Street Culture Weekend 2019 (vrijdag 13 – zondag 15 september) smelten streetart, hiphop en urban sports samen. We zetten vijf hiphop-onderdelen op een rij, die je komend weekend niet mag missen!

Street Dreams: How Hip took over Fashion

Foto: Isabel Janssen — Outsider LR (123)

Dat hiphop een lifestyle is en grote invloed heeft op de wereldwijde fashion industrie is te zien in de Kunsthal. De expositie Street Dreams: How Hiphop took over Fashion toont de looks, de codes en de creatieve kracht van pioniers en artiesten uit de scene. Pak je laatste kans om deze tentoonstelling te zien, want hij loopt tot en met aanstaande zondag!

Vrijdag 13 – Zondag 15 september, 10:00 – 17:00 uur
Kunsthal, kaarten via kunsthal.nl

The Perfect Night

Wil je de tentoonstelling Street Dreams: How Hiphop took over Fashion zien met extra context? Kom dan op vrijdag naar The Perfect Night. Kunsthal en Operator slaan de handen ineen voor een speciale avond. Geniet van een live talkshow met spraakmakende gasten Guillaume Schmidt (Patta), filmmaker Victor D. Ponten, stylist Isis Vaandrager en ‘Street Dreams’ team Aruna Vermeulen en Lee Stuart, performances van House of Vinyard en een afterparty in het Kunsthalcafé.

Vrijdag 13 september, 20:30 – 02:00 uur
Kunsthal, kaarten via kunsthal.nl

Foto: Isabel Janssen — Outsider LR (123)

The Jump Off

In het HipHopHuis geven makers tijdens The Jump Off een inkijkje in de Rotterdamse hiphopscene. Niet aan de hand van de skills, maar door universele waarden waarmee hiphop de wereld kan veranderen. Wat deze waarden zijn, kunnen bezoekers zelf ervaren tijdens diverse gesprekken, workshops, lezingen en optredens. Zo zijn er workshops afro, house, producing en locking, een silent disco allstyle 1 on 1 battle en een talk.

Zaterdag 14 september, 12:00 – 15:00 uur
HipHopHuis, gratis

Hustlekidz Breakdance Battle

De wereldberoemde Nederlandse breakdanceformatie Hustlekidz daagt je uit om jouw moves te laten zien. Schakel jij tijdens de Breakdance Battle (onderdeel van POW! WOW! Rotterdam) jouw tegenstander uit met de meest ingewikkelde moves, ‘pops’ en ‘locks’? Kijken kan natuurlijk ook gewoon, want de beste breakdancers nemen het tegen elkaar op en worden gejureerd door wereldberoemde breakdancers. Aanrader!

Zondag 15 september, 13:00 – 21:30 uur
Afrikaanderplein , gratis

Muziek tijdens POW! WOW!

POW! WOW! Rotterdam heeft een hele lekkere muziek line-up neergezet. De Nederlandse rapper Snelle staat met zijn hit ‘Reünie’ momenteel hoog in de Top 40. De Belgische Coely is inmiddels een gevestigde naam in de hiphopscene, terwijl haar landgenoot Zwangere Guy de afgelopen weken onder meer Lowlands en Into the Great Wide Open op z’n kop zette. En het mooie is: je ziet hen, en nog vele andere artiesten, allemaal gratis! 

Zondag 15 september, 13:00 – 23:00 uur
Afrikaanderplein, gratis