6x urban sports tijdens Rotterdam Street Culture Weekend

Tijdens Rotterdam Street Culture Weekend 2019 (vrijdag 13 – zondag 15 september) smelten streetart, hiphop en urban sports samen. We zetten de zes sportevenementen op een rij, waarbij je kunt kijken óf zelf je skills kunt laten zien.

NK Skateboarden Street 2019

Skateland Rotterdam staat drie dagen lang op zijn kop wanneer de top van de Nederlandse skateboard scene in actie komt. Dames en heren strijden op een streetparcours niet alleen om de nationale titel, maar ook om kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen van 2020, wanneer skateboarden voor het eerst onderdeel uitmaakt van het Olympische programma. Liever zelf je skateboard tricks laten zien? Kom dan naar Skatepark The Klip op de Draaischijf in Rotterdam-Zuid. Hier liggen skatebare kunstobjecten, waarop je je kunt uitleven.

Vrijdag 13 – zondag 15 september, Skateland Rotterdam (Piekstraat 45) & Skatepark The Klip (Draaischijf / Lodewijk Pincoffsweg)

World of Street Football

Voetballiefhebbers opgelet! Knipper niet te veel met je ogen, want dan mis je gruwelijke acties, panna’s en tricks. Tijdens RSCW kun je twee dagen lang genieten van de beste straatvoetballers ter wereld, maar óók kun je zelf meedoen. Op zaterdag wordt op het voorplein van Ahoy gestreden om de WK Panna KO Youth en kun je met je eigen team meedoen aan een 3vs3-toernooi. Op zondag is de Binnenrotte het decor van onder andere het WK Panna Knock Out (met Rotterdammer en tweevoudig wereldkampioen Jeand Doest) en het WK 3vs3.

Zaterdag 14 september, 11:00 – 16:00 uur, Zuiderparkplein (voorplein Ahoy)
Zondag 15 september, 13:00 – 21:00 uur, Binnenrotte

010 Moves

010MOVES is de uitmarkt voor de sport. Op het voorplein van Ahoy vindt de presentatie  van de breedte- en de topsportagenda van het komende seizoen plaats, waaronder 3×3 straatvoetbal, panna knock-out, 3×3 basketbal en nog vele andere sporten. Kijk en doe vooral mee!

Zaterdag 14 september, 11:00 – 16:00 uur, Zuiderparkplein (Voorplein Ahoy)

3X3 Unites Basketball

Op het voorplein van Ahoy en het Afrikaanderplein bekijk je twee dagen lang wedstrijden drie-tegen-driebasketbal. Jeugdspelers strijden op zaterdag om de 010 Street Cup. Op zondag zie je nationale en internationale topspelers tijdens de 010 Pro Cup, waarbij Olympische kwalificatiepunten te verdienen zijn. De pro’s spelen op een veld dat als kunstwerk is ontworpen door Opperclaes. De andere helft van het veld is de week voor RSCW te zien op Rotterdam Centraal. Het gehele veld wordt na afloop aan een buurt in Rotterdam-Zuid gedoneerd. Gedurende de dag kun je ook zelf aan de slag en kijken hoe het gesteld is met jouw basketbalskills.

Zaterdag 14 september, 11:00 – 16:00 uur, Zuiderparkplein (voorplein Ahoy)
Zondag 15 september, 11:00 – 17:30 uur, Afrikaanderplein

Freerunning Speedstyle Championship

Freerunnen geen echte sport? Yeah, right… Kom op zaterdag maar eens kijken bij Freestyle School Rotterdam. Daar rennen, springen, klimmen en stunten waaghalzen op spectaculaire wijze naast elkaar over twee identieke parcoursen vol obstakels. Daarbij gaat het niet alleen om snelheid, maar ook om stijl. Wie die twee eigenschappen het best combineert, wint. Hoe gedurfder hoe beter! 

Zaterdag 14 september, 09:00 – 20:00 uur, Freestyle School Rotterdam (Schiemond 20)

BMX-FIETSDAY in the park

BMX is kunst op wielen, waarmee je niet vroeg genoeg kunt beginnen. Daarom kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar tijdens Rotterdam Street Culture Weekend in het Hefpark meedoen aan clinics, een dikkebandenrace en/of een loopfietswedstrijd. En daarbij zijn aanmoedigingen natuurlijk ook meer dan welkom! 

Zaterdag 14 september, 10:00 – 15:00 uur, Hefpark

Nieuwsgierig naar de andere onderdelen van Rotterdam Street Culture Weekend? Bekijk hier het volledige programma.