Beyond the Beat en The Jump Off toegevoegd aan programmering RSCW

Met trots presenteren we twee nieuwe programmaonderdelen van RSCW 2020. Met het toevoegen van Beyond the Beat en The Jump Off krijgt onze programmering een dikke extra hiphopstempel. 

Beyond the Beat

Beyond the Beat wordt op vrijdag 11 september (16:30 – 02:00 uur) georganiseerd door BIRD, HipHopHuis en MONO. De missie van Beyond the Beat is het onthullen van de hiphopcultuur in een bredere context. Via een gevarieerd programma – live optredens, danswedstrijden, panels en film – wordt context geboden bij de ontwikkeling van hiphopmuziek, cultuur en cross-overs in de loop van de tijd.

Het festival is opgedeeld in een dubbelconcert van niemand minder dan de Britse rapper / beeldend kunstenaar Kojey Radical en een gratis openluchtprogramma. Dit bestaat uit vrouwelijke krachtpatsers Lynnee Denise, Nikki Tsappos, de dynamische Zuid-Afrikaanse documentaire The African Cypher, Stand For Something All Styles & Afro Dance Battle en een exclusieve paneldiscussie over inclusiviteit binnen de muziekindustrie. Beyond the Beat sluit af met de videoclip afterparty Golden Age of Hip Hop. 

Check deze pagina voor alle info over Beyond the Beat. 

The Jump Off

Net als tijdens RSCW 2019 geeft het HipHopHuis met The Jump Off een inkijkje in wat de Rotterdamse hiphopscene te bieden heeft. Niet aan de hand van skills, maar aan de hand van de universele waarden die gelden in de scene. Naast de traditionele seizoensopening is The Jump Off dit jaar ook de achttiende verjaardag van het HipHopHuis. 

Het programma is opgedeeld in twee thema’s: kennisoverdracht en viering. Zo vertellen tijdens het panelgesprek ‘Knowledge is the new currency’ Winne (Couture33), Lloyd Marengo (Lloyd’s Company), Natascha Slagtand (House Of Knowledge) hoe zij als donkere ondernemers en activisten hun organisatie succesvol hebben weten te maken. Daarnaast kun je workshops volgen. Voor de hiphopcommunity is er ‘s avonds een battle en celebration.

Meer info over The Jump Off vind je hier

Breaking Rules

Eerder was al bekend dat de Europese hiphopconferentie Breaking Rules onderdeel is van RSCW 2020. Onder meer bboy Redo, rapper Akwasi en straatvoetballer Rocky houden artist talks over de rol van hiphop in hun leven en hoe zij jongeren daarmee inspireren. Je kunt de talks gratis online checken.

Meer info over Breaking Rules vind je hier.