Dit kun je allemaal komen checken (fysiek en online) tijdens RSCW 2020

Vanaf aanstaande vrijdag barst de derde editie van Rotterdam Street Culture Weekend (RSCW) los. Zoals altijd kun je je het hele weekend lang onderdompelen in street art, hiphop en street sports. Maar je snapt ‘t: vanwege corona wordt deze editie obviously anders dan voorgaande jaren. Een deel van de events kun je fysiek bezoeken, een ander deel van de events is (alleen of deels) via livestream te bekijken. Hieronder zetten we alles voor je op een rij. 

Daarnaast wijzen we je graag op onze coronamaatregelen. Deze maatregelen, zowel algemeen als per event, vind je hier

CHECK HIER DE TIMETABLE VAN RSCW 2020!

KLIK HIER OM DIRECT NAAR ALLE LIVESTREAMS TE GAAN!


POW! WOW! Rotterdam (FYSIEK) 

POW! WOW! Rotterdam 2020 is inmiddels in volle gang. Je kunt de hele week de beste en meest interessante mural artists van Nederland aan het werk zien in de Afrikaanderwijk. Ook kun je zelf meewerken aan een kunstwerk. Op de afsluitende dag wordt de laatste hand gelegd aan de murals en is er het live painting event 20 Vans, 30 Cans waarbij busjes worden omgetoverd tot rollende kunstwerken. De dj’s van Move Around Sound zorgen voor de beats en op het foodcourt staan food trucks en barretjes klaar. 

POW! WOW! Rotterdam is gratis te bezoeken. Alle georganiseerde wandeltours en 55×5 Expo-tours zijn uitverkocht. Alle informatie vind je op de website van POW! WOW!. Er is geen livestream van het event, maar er wordt een dagelijkse video gemaakt die te zien is via het Instagram-account van POW! WOW! Rotterdam

Tymon de Laat geeft La Karavana een nieuwe look tijdens POW! WOW! Rotterdam 2020.
Foto: Martine Kiers voor POW! WOW! Rotterdam.

Breaking Rules – European Hiphop Conference (LIVESTREAM ONLY)

Rapper Akwasi, b-boy Redo en straatvoetballer Rocky. Grote namen komen naar Breaking Rules, een Europese hiphopconferentie die voor het eerst in Nederland plaatsvindt. In samenwerking met LKCA laat RSCW je op vrijdag 11 en zaterdag 12 september kennismaken met (inter)nationale hiphoponderzoekers, inspirerende sprekers en artiesten. 

Je kunt Breaking Rules niet fysiek bezoeken, maar gelukkig is het volledige programma online te volgen. Meld je hier aan voor de livestream en/of de online sessies (voertaal is Engels). Dan krijg je op tijd de link voor deelname toegestuurd.

NK BMX Freestyle (LIVESTREAM ONLY)

Wie is de beste BMX Freestyler van Nederland? Dat wordt bepaald tijdens RSCW 2020 tijdens het NK BMX Freestyle bij het indoor skatepark Skateland Rotterdam. Er worden twee verschillende kampioenschappen gereden: het NK Street op zaterdag 12 september en het NK Park op zondag 13 september. 

Er kan helaas geen publiek aanwezig zijn bij het NK BMX, maar gelukkig zijn beide kampioenschappen op zaterdag en zondag te volgen via een livestream op de website van Skateland!

Beyond the Beat (FYSIEK)

BIRD, HipHopHuis, MONO & RSCW proudly present: Beyond the Beat! De missie van Beyond the Beat is het onthullen van de hiphopcultuur in een bredere context. Via een gevarieerd programma – live optredens, danswedstrijden, panels en film – willen we context bieden over de ontwikkeling van hiphopmuziek, cultuur en cross-overs in de loop van de tijd.

Beyond the Beat is alleen fysiek te bezoeken. Het event is al uitverkocht. Meer informatie over Beyond the Beat vind je hier. 

The Jump Off (FYSIEK)

Met The Jump Off geeft het HipHopHuis een inkijkje in wat de Rotterdamse hiphopscene te bieden heeft. Je kunt vanaf 13:00 uur verschillende paneldiscussies en workshops volgen. Daarnaast exposeert de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph zijn videoinstallatie BLKNWS en is er ‘s avonds een celebration om de achttiende verjaardag van het HipHopHuis te vieren.

Alle onderdelen zijn gratis te bezoeken. Houd wel rekening met het feit dat voor elk onderdeel dat je wilt bezoeken een ticket vereist is. De capaciteit is beperkt, dus registreer je snel. Kaarten reserveer je via deze link

World of Street Football (FYSIEK & LIVESTREAM)

De beste freestyle voetballers en pannakoningen ter wereld nemen op zaterdag 11 en zondag 12 september de Rosestraat in Rotterdam-Zuid over. Op zaterdag kun je je eigen skills laten zien tijdens het Open NK Panna Knock-Out. Er wordt gespeeld in 2 leeftijdscategorieën (8-13 jaar en 14-17 jaar). Klik hier om je in te schrijven voor het Open NK Panna Knock Out.

Het World of Street Football Event is alleen te bezoeken voor jongeren tot en met 17 jaar. Op zondag kun je van 13:00 tot 20:00 uur een livestream bekijken via het YouTube-kanaal van Séan Garnier. Volg ook het Instagram-account van Panna KO voor updates. 

NK SpeedStyle Freerunning (FYSIEK)

De beste freerunners van Nederland laten hun skills zien op twee onderdelen: Speed en Style. Hoe gedurfder, hoe beter! Het evenement vindt op zaterdag 12 september van 9:00 tot 18:00 uur plaats bij Freestyle School Rotterdam in Delfshaven. 

Het NK SpeedStyle Freerunning is fysiek te bezoeken. Kaarten zijn te koop aan de deur en kosten €10 per stuk. Er is plaats voor maximaal 150 bezoekers. Zorg dus dat je op tijd bent! Check de website van Freestyle School Rotterdam voor meer info.

010Moves (FYSIEK)

Ben je tussen de 8 en 17 jaar en wil je kennismaken met de vetste street sports? Dan móet je op zondag 13 september op het Hillekopplein zijn! Hier kun je van 13:00 tot 17:00 uur gratis verschillende street sports proberen. Je kunt bijvoorbeeld jouw BMX-, skate- en stepskills laten zien, maar ook checken of 3×3 basketbal, straatvoetbal (Panna KO) of freerunnen iets voor jou is. Daarnaast is er een spoken word optreden van YMP en een dansoptreden met workshop van House of Urban Arts. 

010Moves is fysiek te bezoeken voor mensen van alle leeftijden, maar er geldt een maximum capaciteit van 250 personen. Volwassenen mogen niet plaatsnemen in eventuele wachtrijen. Deze zijn alleen bedoeld voor de deelnemende kinderen/jongeren tussen de 8 en 17 jaar oud.