Eerste workshops Road to RSCW achter de rug

In aanloop naar het Rotterdam Street Culture Weekend (RSCW) mag Skateland workshops aanbieden aan de jeugd in Rotterdam-Zuid. Deze workshops zijn bedoeld om de jeugd kennis te laten maken met de Urban Sport wereld. Aangezien veel jeugd uit de wijk financiƫle moeilijkheden ervaart in de thuissituatie, heeft Skateland ervoor gekozen om deze workshops gratis aan te bieden aan de doelgroep. Dit wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam.

Op donderdag 3 en vrijdag 4 september hebben de eerste jeugdige deelnemers Skateland bezocht. Op deze dagen hebben ongeveer 60 leerlingen van de Agnesschool in Rotterdam kennis gemaakt met de sporten die in Skateland worden aangeboden. De leerlingen hebben vrijwel alle obstakels gepasseerd op een BMX-fiets en een stuntstep.

De grootste succesfactor van de workshops is dat alle leerlingen hun grenzen hebben verlegd. Waar sommige leerlingen angsten hebben overwonnen door van de hoogste obstakels af te dalen, hebben andere leerlingen de eerste stappen gezet in het leren fietsen. Daarbij was het heel mooi om te zien, dat sommige leerlingen direct gebruik hebben gemaakt van de Rotterdampas. In de avond na de workshop, kwamen er gelijk een aantal leerlingen rollen.

Ons doel is om voor het einde van het jaar, minimaal 12 workshops aan te bieden. Zo kunnen wij de jeugd stimuleren om meer te gaan bewegen met alle voordelen van die dit met zich mee brengt.

Bron: Skateland