Festival Downtown en RSCW slaan handen ineen

EEN MUZIEK PROGRAMMA MET ROTTERDAMS DNA EN NATIONALE ALLURE

Met trots presenteert de organisatie van Festival Downtown (DWNTWN) de eerste namen voor de komende editie. Het festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2022. Tussen de eerste namen zien we grote hiphop artiesten als Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions en Yung Nnelg. Maar ook UK-grootheden als Submotion Orchestra en Belgische niche helden als GLAUQUE. En upcoming parels als Dragonfruit, Bob Uit Zuid, YoungRubbi en Subfiction.

DWNTWN staat al zeven edities garant voor een eigenzinnig, vooruitstrevend en divers programma. Uitgangspunt voor het programma van DWNTWN is het Rotterdamse, muzikale DNA. Daar heeft logischerwijs hiphop, en in bredere zin streetculture altijd een hele grote rol in gespeeld. 

De Rotterdam Street Culture Week (RSCW) presenteert sinds 2018 jaarlijks een sterk hiphop en streetculture programma. Hierbij wordt ingezet op een mix van sterke nationale en internationale headliners en lokale upcoming artiesten.

Door de samenwerking tussen DWNTWN en RSCW kunnen beide partijen gezamenlijk een programma presenteren, dat tegelijkertijd volledig het Rotterdamse DNA vertegenwoordigd en van nationale allure is.
RSCW zal de grootste stage hosten op DWNTWN. Hiervoor is een iconische locatie gevonden.

Een ijzersterke hiphop line-up

Op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug presenteren beide partijen gezamenlijk grote namen. Namelijk Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions en Yung Nnelg. Maar ook upcoming artiesten als ADF Samski, Dragonfruit en GEEL.

Een ijzersterke hiphop line-up dus. Maar de DWNTWN programmering belooft dit jaar ook binnen de andere programmalijnen een flinke stap te zetten. Zo brengt het festival nu alweer een lading electronische nichehelden naar buiten en belooft het binnenkort met een aantal grote verrassingen te komen.

Submotion Orchestra (UK), GLAUQUE (BE), Bob Uit Zuid, YoungRubbi, Subfiction, Unruly Phoenix en AMPFEMININE, Met deze line-up laat DWNTWN nu al zien ook buiten het hiphop programma weer een neusje te hebben voor dé upcoming artiesten en scenes.

Naast het Willemsplein, zal DWNTWN dit jaar ook gewoon weer gebruikmaken van ‘downtown locaties’ als Eendrachtsplein, Rotown en WORM.

Rotterdam, de streetculture hoofdstad van Nederland

Rajiv Bhagwanbali (artistiek leider van RSCW): “2022 belooft muzikaal echt een hele goede editie te worden. We zijn zo blij met deze samenwerking en de invulling van het muzikale programma, die nog eens laat zien dat Rotterdam echt de street culture hoofdstad van Nederland is. ”

Immanuel Spoor (directeur en programmeur van De Nieuwe Lichting & Festival Downtown): “Door deze samenwerking versterken we samen het Rotterdamse DNA en creëren we een festival met internationale allure. Zowel voor het publiek als voor de maker, is DWNTWN écht een belangrijk platform geworden. Dat maakt mij trots.”

Gratis toegankelijk

RSCW STAGE IS NU GRATIS! Nu is je kans om de hiphop-heavyweights Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions, ADF Samski, Nnelg, GEEL en Dragonfruit GRATIS te checken, voordat de clubtours beginnen.

Dus ja, het hele dagprogramma is nu weer helemaal gratis, zoals het altijd al was op DWNTWN.

We zijn erg blij en dankbaar dat we iedereen kunnen laten meegenieten van dit geweldige programma. Dit kunnen we doen dankzij de steun van de gemeente Rotterdam, in het bijzonder dankzij de geweldige mensen van Rotterdam Festivals.

Tickets avondprogramma

Kaarten voor het avondprogramma in Worm zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Deze zijn verkrijgbaar via: www.festivaldowntown.nl

Over RSCW
RSCW brengt sinds 2018 een nieuw geluid in de evenementensector door onder andere streetart, hiphop en street sports samen te brengen. RSCW biedt talent een podium en brengt verschillende disciplines en programmaonderdelen samen en levert daarmee het bewijs dat Rotterdam Streetculture hoofdstad van Nederland is. Meer informatie over de het festival vind je op www.rscw.nl. RSCW wordt georganiseerd door Stichting Game Changers.