Opperclaes brengt ode aan Game Changers op Rotterdam CS

Ze doken de afgelopen weken al overal op in Rotterdam en zijn sinds deze week ook levensgroot te zien op station Rotterdam Centraal: de zeventien Game Changers uit de verschillende subculturen van de street culture. Ze werden geportretteerd door Stacii Samidin. Op basis van die beelden brengt kunstplatform Opperclaes een extra ode aan de Game Changers zelf en de Rotterdamse street culture als geheel. 

Die ode wordt gebracht in de vorm van een levensgrote installatie in de hal van Rotterdam CS. De installatie bestaat uit een krant en een aantal extra large doeken van 4,5 bij 4,5 meter. 

De krant vormt de basis van de installatie. ‘Het is een onconventionele vormgeving gepresenteerd in een nieuwsmedium wat in Nederland al sinds 1618 bestaat’, zegt Linda van der Vleuten van Opperclaes. ‘Het brengen van nieuws in al haar vormen is een actueel en tegenwoordig soms gevoelig onderwerp; met deze krant onderstrepen we de onmisbare en cruciale rol van een cultuur waar respect, positiviteit en loyaliteit de basis vormen. Het is een registratie van hardwerkende jonge Rotterdammers die het echte gezicht van street culture laten zien.’

De extra large doeken laten een uitvergroting zien van de krant; typografie, beeldelementen en portretten gemaakt door Stacii Samidin. De krant wordt aangeboden te midden van de doeken en kan gratis worden meegenomen. Je kunt de installatie op Rotterdam CS nog bekijken tot en met donderdag 17 september. 

Niet in de gelegenheid om een krant te halen? Download hier de Game Changers krant als PDF