Rotterdam Street Culture Week 2021 weer een groot succes

Op 4 t/m 12 september stond Rotterdam opnieuw in het teken van street culture tijdens de Rotterdam Street Culture Week 2021. Met een verscheidenheid aan diverse evenementen zoals de International Dance League, POW! WOW! Rotterdam, NK BMX Freestyle, NK Speedstyle Freerunning, NK Beatbox, NK Breaking, en WK Panna Knock Out en nog veel meer. Een evenement dat niet alleen de street culture omarmt en viert, maar ook diverse bewoners en bezoekers van de stad met elkaar verbindt.

De week werd afgetrapt met Teenage Riot, het grootste internationale skateboardevent voor jongeren tot 18 jaar. Met maar liefst 150 inschrijvingen uit 10 verschillende landen met ook internationale top.

Bijzondere week

De laatste dagen van het Rotterdam Street Culture Week vulden zich met diverse evenementen als het NK BMX, NK Speedstyle Freerunning, NK Beatbox, NK Breaking, International Dance League, NK en WK Panna Knock Out met een allereerste WK voor dames. Naast de topsport waren de culturele evenementen van grote toegevoegde waarde voor het Festival. Zo stond Beyond the Beat in het teken van het thema black joy as a form of resistance and anger as fuel. Een programma in beeld en geluid dat inzoomde op de zwarte diaspora, de viering van de zwarte cultuur en de urgentie voor sociale verandering in tijden van een pandemie. De dag bestond uit een multidisciplinair programma met live optredens, dansceremonies, panels en film die licht schijnen op de ontwikkeling van hiphopmuziek, cultuur en crossovers in de loop van de tijd.

Bron: Remco Koers

Geslaagde editie

Artistiek directeur Rajiv Bhagwanbali spreekt over een geslaagde editie: ‘’Ondanks alle coronamaatregelen die scherper waren dan vorig jaar en de vele onzekerheden ben ik vooral trots op alle Rotterdamse partijen die dit jaar een bijdrage hebben kunnen leveren aan RSCW. De line-up dit jaar was groot. Ik ben blij dat we zo veel partijen hebben kunnen betrekken en programmeren. Het festival heeft een belangrijke toon gezet om vanaf dit punt de Rotterdamse Street Culture vast te houden en het hele jaar door te vieren en eren.’’

Voor algemeen directeur Frans Dietvorst is dit de laatste editie in zijn rol als zakelijk directeur. Hij gaat zich meer focussen op het besturen van Stichting Skateland Rotterdam. In die hoedanigheid blijft hij betrokken bij Rotterdam Street Culture Week.

Spin-off

Liefhebbers van street culture kunnen nog nagenieten van het festivals middels de spoken word video’s van Spraakuhloos X RSCW en de podcast Street Knowledge van RSCW by Roffa. De spin-off events zullen thema’s als kennis, muziek en sport behandelen en vanaf eind september hangt de Gamechanger expositie van Stacii Samidin in de Markthal.

*Bron hoofdafbeelding: Halux Visions