RSCW presenteert programma met meer dan 50 sport, kunst en culturele evenementen

Van 3 tot met 11 september vindt de vijfde editie plaats van de Rotterdam Street Culture week (RSCW). Deze editie belooft de grootste ooit te worden met meer dan 50 sport, arts & culture evenementen door de hele stad. Van graffiti artists tot skaters, van breakdancers tot BMX’ers en van straatvoetballers tot rappers; tijdens RSCW komen street culture stromingen samen om hun skills te showen en te laten zien en horen waar zij voor staan. Met dit jaar extra bijzondere activiteiten zoals het wereldkampioenschap straatvoetbal, de kwalificaties voor de Olympische spelen voor BMX, de International Dance League en een muziekstage met optredens van Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions, ADF Samski, Nnelg, Dragonfruit en GEEL.

Het gehele programma is hieronder te bekijken. Bekijk HIER het programma per dag.

RSCW ademt street culture

Rotterdam Street Culture Week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Het festival weet als geen ander om culturen, talenten en disciplines samen te brengen en dat in de stad, die street culture ademt. Rotterdam zit boordevol talent en grassroots initiatieven op het gebied van street art, hiphop en street sports, maar huist ook wereldtoppers.

Artistiek directeur Rajiv Bhagwanbali over de komende editie:

“De culture in Rotterdam is echt ‘one of a kind’, de betrokkenheid, het talent en de support van de community maken eigenlijk RSCW. Dit jaar hebben we meer events dan ooit tevoren en ook nog eens een muziekprogramma met de grootste artiesten van nu. Ik loop over van trots en kan niet wachten tot we op 3 september de eerste bezoekers verwelkomen.”

Uitgebreid programma door de hele stad

Het programma wordt elk jaar uitgebreider, zodat iedereen zijn hart kan ophalen. De activiteiten vinden plaats door de hele stad. Het Mallegatpark is letterlijk het hart van RSCW met 20 verschillende activiteiten. Dagelijks is daar de street art ALLCAPS te bewonderen. Er zijn workshops, talks en live podcasts over thema’s als peace & violence, empowerment & entrepreneurship en gender equality. Ook is er een gevarieerd muziekprogramma, cabaret en zijn er rap- en breaking battles.

Over RSCW

RSCW brengt sinds 2018 een nieuw geluid in de Rotterdamse evenementensector, waarbij street art in de openbare buitenruimte wordt gecombineerd met hiphop en urban sports. Het festival is een uiting van de hedendaagse jongerencultuur, waarbij de scheidslijn tussen disciplines steeds meer vervaagt. Deze crossovers maken het festival uniek.

Partners

Rotterdam Street Culture week wordt georganiseerd door Stichting Game Changers. Programmapartners: All Caps, Boom Snap Clap, Breakin Convention, Concrete Lions, Festival Downtown, Flow, Grande Loge, HEDONE, House Jam 010, International Dance League, Kijk je Kop, Panna Knock Out, Levels, Perfect Beat Challenge, Pretty Girls like trap music, Punch Out Battle, Roffa, Roffa Breaking, Rush World, Skateland, SKVR Brassbandschool, Statt.inc, Spraakuhloos, Share your art, We Run Thiss Group, Wereld Museum