Stacii Samidin portretteert game changers voor RSCW-campagne

Wie de komende weken door Rotterdam loopt, fietst of rijdt, kan er niet omheen. Op allerlei plekken in de stad duiken indringende beelden op van game changers binnen de verschillende subscenes van de street culture. Deze beelden zijn onderdeel van een grootschalige campagne waarmee RSCW de aandacht wil vestigen op de diversiteit van de Rotterdamse street culture. 

Onur Eren by Stacii Samidin

De beelden zijn gemaakt door de bekende Rotterdamse fotograaf Stacii Samidin (1987), die als geen ander het gevoel van een subcultuur in beeld kan brengen. Hij maakte naam met ‘Societies’, een met meerdere prijzen bekroonde fotoserie over subculturen, waaronder jeugdgroepen en beruchte bendes. Hij leefde als fotograaf tussen de keiharde straatbendes van Los Angeles en volgde van dichtbij het uitzichtloze leven van jongeren in de banlieues van Frankrijk, het leven van families op een van ’s werelds grootste sloppenwijken in Nairobi, maar ook het straatleven in Rotterdam. De afgelopen jaren werkte hij onder meer aan exposities voor het Rijksmuseum en het Wereldmuseum. 

Voor de campagne fotografeerde Stacii in totaal zeventien game changers uit de disciplines street art, spoken word, BMX, straatvoetbal, breakdance, dans en freerunning.  De foto’s, making of video’s en verhalen achter de game changers worden de komende weken ook verspreid op de social media kanalen en website van RSCW. Volg ons op Instagram en Facebook om niets te missen!

Kelly Bigirindavyi by Stacii Samidin