Stichting Game Changers
Prins Bernhardkade 39B
3051 AL, Rotterdam

RSIN: 861491579
IBAN: NL58ABNA0882481169

Doelstelling stichting: 

“Het bevorderen en stimuleren van street culture en een inclusieve sport, kunst- en cultuursector in het algemeen en voorts al hetgeen in de ruimste zin met een en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.”

Stichting Game Changers organiseert Rotterdam Street Culture Week.

De stichting heeft een onbezoldigde Raad van Toezicht bestaande uit:

Heleen Hulshof (voorzitter)
Joan Nunnnely (raadslid)
Hian Li Ko (raadslid)
Hanneke de Jonge (Raadslid)

RSWC

Rotterdam is dé street culture stad van Nederland. De stad zit boordevol talenten en grassroots initiatieven op het gebied van streetart, hiphop en street sports. Van graffiti artists tot skaters, van breakdancers tot BMX’ers en van straatvoetballers tot hiphoppers; tijdens Rotterdam Street Culture Week (RSCW) komen street culture stromingen samen om hun skills te showen en te laten zien en horen waar zij voor staan.


Als bezoeker van RSCW ervaar je wat de hedendaagse straatcultuur inhoudt. Of beter nog: je wordt er zelf onderdeel van. Street culture is namelijk laagdrempelig en toegankelijk. Zo kun je niet alleen de murals komen checken, maar hoor je ook de verhalen achter de gemaakte kunstwerken. Tijdens workshops en talks ontdek je de (waarden van de) hiphopcultuur. En bij de sportevents kun je niet alleen genieten van alle actie, maar ook checken hoe het met je eigen skills staat.

Missie

Rotterdam Street Culture Week is daarmee het festival dat street culture in de brede zin van het woord programmeert, promoot en ontwikkelt. Meerdere organisaties trekken samen op om street culture nadrukkelijker op de kaart te zetten en toegankelijker te maken voor een breed publiek. RSCW wordt georganiseerd door Stichting Game Changers.  

RSCW 2021

Van vrijdag 4 tot en met zondag 12 september 2021 zijn we keihard terug met een vierde editie vol streetart, hiphop en street sports. Corona heeft vooralsnog geen invloed op deze editie. Wel zijn er nog maatregelen waar we ons aan houden. Die lees je hier.

Vergeet ook zeker niet onze socials te checken in aanloop naar en tijdens de week. Volg ons op Instagram en Facebook om van alle updates op de hoogte te blijven!

Terugblik RSCW 2020

RSCW brengt sinds 2018 een nieuw geluid in de Rotterdamse evenementensector. De eerste editie was kleinschalig en vond plaats in het M4H-gebied. Vorig jaar verspreidde de derde editie zich over de hele stad, en was het knallende succes zelfs door corona niet te stoppen! Benieuwd hoe RSCW 2020 eruit zag? Bekijk de aftermovie hieronder.

Alle foto’s van RSCW 2020 check je op onze Facebook pagina.