Gamechanger | The Pigeons Crew

Akif en The Pigeons Crew kunnen lol trappen èn op topniveau dansen.

Akif Dalkiran en The Pigeons Crew dansen al zeven jaar samen. We spraken met Akif over hun twee vaderfiguren, en hoe de vriendenband hen betere dansers maakt.

Wie zijn voor jullie danscrew echte gamechangers geweest?

Met onze crew The Pigeons hebben we twee mentors. Hassani en Argil. Zij zijn twee dansers, neven van elkaar. Ze komen uit Suriname, maar toen ze naar Nederland verhuisden hebben ze met veel succes een danscarrière opgebouwd. Ongeveer zo’n zes, zeven jaar geleden waren ze echt groot en bekend. In de dansscene, maar ze kwamen ook op tv. X-gen heette hun crew.

Toen wij als Pigeons bij elkaar kwamen, begon het eigenlijk als een grap. We volgden allemaal les bij het HipHopHuis, en waren daar wekelijks aan het dansen. We vormden een dansgroep, en toen is die grap eigenlijk heel serieus geworden. Nu zijn we al zeven jaar de wereld aan het rondtoeren. Toen wij net begonnen, waren Hassani en Argil er om ons aan de hand te nemen. Zij hadden de ervaring met de scene, en met het succes. Zij hebben ons geholpen door te zeggen: hier moeten jullie aan denken, en dit zijn jullie valkuilen. 

We zien hen als vaderfiguren. Ze vragen er geen geld voor ofzo. Het voelt gewoon als familie. De moeite die zij vanaf het begin in ons staken, was een motivatie. Wij dachten: wow, zij zijn zo groot, maar toch willen ze ons helpen. Deze kans moeten we grijpen. De mensen binnen de crew zijn allemaal gelijk, maar Hassani en Argil dansen niet mee. Hun visie is daarom een visie van boven. En dat werkt. 

Wat zagen zij in jullie crew, toen jullie als groentjes net begonnen?

Toen wij nog geen jaar bestonden, waren we nog klein, maar wat we wel hadden was de sterke band binnen het team. Dat is ook een belangrijke reden waarom Hassani en Argil iets in ons zagen. Zij voelden: oké, waar ze ook doorheen gaan, ze komen er wel uit. Want zij zijn als familie van elkaar. Veel crews gaan samen omdat ze elkaar gewoon goed vinden. Wij zijn een echte vriendengroep, we spreken elkaar dagelijks. Sommige van hen zie ik vaker dan mijn ouders. Ik denk dat dit het belangrijkste is wat een crew staande kan houden.

Voel je dat jullie zelf ook al echte gamechangers zijn?

Dat horen we wel vaak. Er zijn veel crews in de dansscene die het niet lang overleven. Ze krijgen ruzie, of gaan om een andere reden uit elkaar. Wij bestaan al zeven jaar. En ook met alle lol die wij trappen lukt het ons nog steeds om succesvol te zijn. Onze vibe roept herinneringen op bij de oude generatie, en zij geven het zo ook weer mee aan de jonge generatie. Wij geven zelf ook les aan de jongere generatie, en organiseren bootcamps. Zo proberen wij voor anderen ook weer een Hassani en Argil te zijn.

Waar kunnen we je volgen?

Instagram: Pigeons crew

Zin om een danswedstrijd te bewonderen of deel te nemen aan een toffe dansworkshop? Op donderdag, vrijdag en zaterdag kan je de International Dance League bijwonen. Check ons verdere programma en join us!