Gamechanger | Jessica

Van graffiti artists tot woordkunstenaars, van breakdancers tot BMX’ers en van straatvoetballers tot hiphoppers; Rotterdam is op alle fronten dé street culture hoofdstad van Nederland. Maar wie zijn deze toptalenten, die hun eigen subcultuur verjongen, verrijken en vernieuwen met hun skills? Na een succesvolle vijfde editie van Rotterdam Street Culture Week presenteren wij onze Rotterdamse gamechangers – gefotografeerd door Stacii Samidin – op onze website en socials.

Wat betekent dans voor jou?

Dans is voor mij een echte uitlaatklep. Als ik bezig ben met breakdance dan hoef ik niet te denken aan andere dingen. Als ik dans kan ik me beter concerteren en voel ik me vrij. Breakdance lessen zijn bijvoorbeeld heel anders dan een schooldag. Bij breakdance leer je eerst de basis en mag je daarna je eigen gang gaan. Je bent niet verplicht om heel de les naar iemand te luisteren.

Door mijn dansdocent ben ik breakdance lessen gaan volgen. Hij vertelde mij dat hij dat ook deed en ik vond het wel interessant. Ik ben toen een lesje gaan kijken en vond het zo leuk dat ik het eigenlijk ben blijven doen! Mijn voorbeelden zijn daarom ook mijn docenten, Patrick en Marshall. Ze breakdancen beide al heel lang waardoor ze het ook goed kunnen. Ik zou net zo goed willen worden als zij.

Wat zou jij andere kinderen willen meegeven?

Wat ik aan andere kinderen zou willen meegeven is dat je niet perse hoeft te gaan breakdancen om je vrij te voelen. Je kan genoeg andere dingen doen zolang je het zelf maar leuk vind om te doen. Daarin moet je niet te veel naar andere mensen luisteren. Ik heb ook een droom en dat is dat ik later in alle stijlen van dansen goed ben en hier bekend mee word!