Nabil El Jackson als straatvoetbalsensatie op Rotterdam Street Culture Week Festival

Nabil El Jackson
Foto’s gemaakt door: Storm Lutgerink

Tijdens de Rotterdam Street Culture Week Festival (RSCW) zal Nabil El Jackson aanwezig zijn bij het Wereldkampioenschap Panna Knock Out. In een kooi spelen deelnemers drie minuten panna om te beslissen wie zichzelf de pannakoning(in) van het jaar mag noemen. Dit grootse toernooi trekt wereldwijd de aandacht. “Er zijn nog zes plekken te vergeven. Word jij de volgende pannakoning(in)?” zegt Nabil.

Naast straatvoetbal heeft Nabil een passie voor breakdance en freerunnen. “Breakdance is super hard, vooral nu ik aan het trainen ben op freestyle. Het inspireert me, omdat ik het kan combineren met voetbal,” vertelt hij. Ook heeft hij veel respect voor freerunners: “Het is spannend en vol angst, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, geeft het echt een kick.”

Nabil El Jackson is een levende inspiratie voor velen. Hij laat zien dat doorzettingsvermogen, passie en hard werken je ver kunnen brengen, zelfs als de omstandigheden niet altijd meezitten. Mis hem niet tijdens Rotterdam Street Culture Week Festival! Meer lezen over Nabil? Check hier het vervolg van het interview.