Paul van der Made: Van Hersenbloeding tot Gaming Hero

HiPerks Foundation: Gamen Voor Iedereen

De HiPerks Foundation is een stichting voor jongeren tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Voor deze jongeren is gamen niet altijd vanzelfsprekend, maar gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om gamen toegankelijk te maken.

“We geven deze jongeren de kans om op een laagdrempelige manier nieuwe mensen te leren kennen,” zegt Paul. “Dit is namelijk vaak lastig voor hen.” De HiPerks Foundation organiseert verschillende activiteiten en evenementen om deze jongeren samen te brengen en hen te laten genieten van gaming. Paul wil de kloof tussen mensen met en zonder beperking verkleinen. 

RSCW Festival: Inclusief en Toegankelijk

Een van de hoogtepunten van de HiPerks Foundation is het RSCW Festival, dat ook toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. “mCon esports brengt de beste professionals naar RSCW, en je kunt tegen hen gamen op het festival,” vertelt Paul enthousiast.

Paul van der Made heeft ondanks zijn tegenslagen een positieve draai aan zijn leven gegeven. Zijn verhaal laat zien hoe gamen niet alleen een hobby kan zijn, maar ook een manier om te verbinden en anderen te helpen. Met de HiPerks Foundation maakt hij een verschil in het leven van vele jongeren, en hij bewijst dat je met de juiste mindset en doorzettingsvermogen alles kunt bereiken.

Meer lezen over Paul? Lees hier het vervolg van het interview.