Alexander Kahlman: van schoolworkshop naar stichting Boom Snap Clap

Vijftien jaar geleden werd Alexander Kahlman door een schoolworkshop over beatboxen geïnteresseerd in het vak. Die workshop zorgde ervoor dat hij besloot om zelf te beginnen met beatboxing. Vanaf dat moment is hij met passie bezig met muziek. Deze passie heeft veel impact gehad op zijn carrière. Zo heeft hij samen met Rosa Zwiers een stichting opgericht dat alles doet op het gebied van beatbox, genaamd Boom Snap Clap.

Dance 2 Beatbox

Het evenement Dance 2 Beatbox tijdens RSCW (georganiseerd door Boom Snap Clap) zorgt ervoor dat dansers en beatboxers gaan samenwerken. Het evenement laat de dansers en beatboxers in een hele korte tijd improviseren met de opdracht om een show te maken. “Op die manier kunnen de dansers en beatboxers elkaar tijdens de show aanvullen, door muziek te combineren met dans,” zegt Alexanders. Deze connectie tussen de dansers en beatboxers versterkt de creativiteit bij het maken van een vette show.

Boom Snap Clap op RSCW

Op zaterdag 24 augustus zal de 5e editie van Dance 2 Beatbox plaatsvinden op het Delftsehof van 18:30 tot 21:30. Het programma zal bestaan uit een open mic, de top 8 battle en de final battles. Dit is allemaal te zien bij de centre stage op Delftsehof. Als je geïnteresseerd bent in dans en beatboxing is dit dus dé kans om je te laten inspireren door Dance2Beatbox van Boom Snap Clap.

Meer lezen over Alexander en Boom Snap Clap? Lees hier het vervolg van het interview!