Bouba Dola: De Kunstenaar Die Inspiratie Vindt in Stilte en Beweging

Bouba Dola is een Rotterdamse kunstenaar en content creator. Hij ontdekte zijn liefde voor kunst op een onverwachte manier. Zijn wereldvisie veranderde namelijk na een ernstig ongeluk in zijn jeugd. In zijn revalidatieproces is hij op een andere manier gaan denken en is zijn carrière als kunstenaar begonnen. Bouba haalt zijn inspiratie uit verschillende bronnen heeft het doel om zijn doelgroep te inspireren.

Bouba over Mijlpalen

Tijdens Bouba zijn carrière ontmoette hij twee keer koningin Máxima, dit was een mooie mijlpaal voor hem. Zijn werk is genomineerd voor het Gouden Kalf. Daarnaast is Bouba misschien nog wel het meest trots op de positieve invloed die hij met zijn kunst op mensen kan hebben. “Ik vind het heel leuk wanneer mensen door mijn werk anders over dingen gaan denken of anders over gaan voelen,” zegt Bouba.

Programmaonderdeel

Op Zondag 25 augustus 18:00 uur tijdens de Filmclub van IFFR wordt de film Filantropia by Bouba Dola getoond. Tjon Rockon is een Surinaams-Rotterdamse theatermaker en voormalig grafitti-artiest. Filmmaker Bouba Dola portretteert deze enigmatische goeroe in Grandeloge Filantropia als een onstuitbare kracht, een geest die niet meer in de fles te stoppen is.

Kom en beleef de verhalen van Rotterdamse helden die door sport hun leven hebben veranderd. Laat je inspireren, ontmoet de makers en geniet van een onvergetelijke ervaring!

Meer lezen over Bouba Dola? Lees hier het vervolg van het interview.