Gamechanger | Yorbi (HEDONE)

We spreken Yorbi, grafisch designer en mister HEDONE. “Het gaat niet alleen om de kleding maar ook om alles daaromheen.”

Vertel ons meer over HEDONE!

“In 2020, coronatijd, was ik eigenlijk op zoek naar een bijbaantje als grafisch designer. Friends For Brands heeft mij toen benaderd en mij een internship aangeboden. Op dat moment kreeg ik de kans om een merk over te nemen en daarna mee te werken aan het merk HEDONE.

HEDONE was voor mij een beginnend experiment, elke dag leer ik nog steeds, omdat alles wat ik doe nieuw voor mij is. Maar wel heel leuk! Doordat ik van alles heb meegemaakt begreep ik het verhaal achter HEDONE meteen. Dit was dan ook de reden dat ze mij hebben betrokken bij het merk.

Je zou HEDONE kunnen beschrijven als een doorkijkluik door mijn ogen naar de Rotterdamse straatcultuur. Het is een manier van denken, een lifestyle. We hebben de slogan ‘Clean Culture’ wat staat voor oprechtheid, duurzaamheid, het maken van verantwoordelijk keuzes, verbinden en er voor elkaar zijn. Oftewel, kijk met een open blik naar de wereld. HEDONE is ook niet zomaar alleen een kledingmerk. Als er een nieuwe collectie uitkomt droppen we ook nieuwe muziek of organiseren we een heel event. Het gaat niet alleen om de kleding maar alles daar omheen.”

Wat wil je in de toekomst nog bereiken?

“Met HEDONE zou ik nog zoveel meer willen doen, maar de eerste grote stap is om een team op te zetten met allemaal boys uit de buurt waar ik vandaan kom. Een team waarmee ik een statement kan neerzetten. Mensen zullen niet verwachten dat deze jongens in deze positie zouden zitten. Veel verschillende mensen hebben ervoor gezorgd dat ik mijn ogen heb geopend. Dus waarom beperk ik dan mezelf? Alles wat daarna gaat gebeuren gaat vanzelf, gewoon nog meer lauwe dingen doen!”

Wat zou jij als gamechanger willen meegeven?

“Dat je jezelf niet moet blijven veranderen voor iemand. Sterker nog, alleen het verhaal waar je vandaan komt kan een inspiratie zijn voor andere. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je real blijft en uit je veilige omgeving stapt. Je moet zoveel mogelijk dingen bezoeken buiten je eigen wereld. Ga naar andere buurten, bezoek events en kijk wat andere doen. Daar zitten veel kansen voor jongeren, inzien welke deuren er allemaal open kunnen gaan!”

Waar kunnen we je volgen?

Instagram – @Yorbi.forbi@Hedoneapparel