Spraakuhloos: spoken word X gamechanger video’s

Spraakuhloos koppelt 8 spoken word artiesten aan 8 gamechangers van het Rotterdam Street Culture Weekend. Iedere gamechanger is ambassadeur van diens eigen discipline. Onze artiesten gaan in gesprek met deze ambassadeurs, schrijven een ode aan hen (inclusief diens kunstvorm) en produceren een spoken word videoclip om de kunstvorm inclusief ambassadeur te eren. Op deze manier belichten we zowel de gamechanger als de kunstvorm, en verbinden we nieuwe doelgroepen met elkaar. Het artiestenschema ziet er als volgt uit:

Spoken word artiest: Charlie Dichter
Gamechanger: Sharif El Jackson – Straatvoetbal

Spoken word artiest: Damaris
Gamechanger: Benjamin – Beatbox

Spoken word artiest: Tyler Koudijzer
Gamechanger: Negara – Skate

Spoken word artiest: Naomi Grant
Gamechanger Pigeons – Dans

Spoken word artiest: Jamie Brown
Gamechanger: Atilla – Freerunning

Spoken Word artiest: Benzo Karim
Gamechanger: Tuig Oma

Spoken Word artiest: Kain Slim
Gamechanger: DJ Mixturess – Deejay

Spoken word artiest: Mitchell Lieveld
Gamechanger: Concrete Lions – Basketball


De video’s worden vanaf 6 september gereleased in aanloopt naar, tijdens en na RSCW, zodat je er heel lang van kunt genieten.

HDNE x RSCW – ROFFA Collection

Vanaf 10 september online en in rekken op verschillende locaties van het RSCW:

Een HEDONE collectie die is ontwikkeld in samenwerking met RSCW ter promotie van het festival.

HEDONE APPAREL

Teenage Riot

Het grootste skateboard event voor kinderen tot 18 jaar is weer terug! Teenage Riot 2021 zal op 3, 4 & 5 september plaatsvinden in Skateland Rotterdam. Ben jij er klaar voor? Naast vele productprijzen zijn er ook cash en cadeaubonnen in verschillende categorieën te winnen ter waarde van €4.000. De winnaar van Riot Open gaat naar huis met een prijzenpot van €1.000,- cash. Dit wil je niet missen! Schrijf je hier in! 

Teenage Riot is de grootste Europese skateboard contest. Het niveau ligt hoog, de deelnemers zijn stuk voor stuk kinderen met talent en vooral heel veel lef. De Olympische DJ en dj Roodbaard @cmredbeard voorzien de kinderen van de beste hits tijdens hun tricks. Kortom: een bijzondere gebeurtenis om aan deel te nemen of te komen bekijken!

De training begint op vrijdag om 19:00 en op zaterdag en zondag opent Skateland om 10:00. Inschrijven kost €12,50, inclusief een hapje en drankje. Ben jij erbij?

POW! WOW!

Van 5 tot en met 12 september staat de wijk Feijenoord in het teken van street art, als POW! WOW! Rotterdam daar haar vierde editie komt vieren. De wijk ten zuiden van de Nieuwe Maas wordt in die week verfraaid door vele street artists. De line up bestaat uit: Anna T-Iron (DE), Engin Dogan (DE), Helen Proctor (AU), MOTS (PT), NILS (US), Ola Kalnins (SE), Saya Deya (NL), Vandals On Holidays (ES), Will Gates / ROIDS (GB).

Vrije toegang

Rotterdam Roller Derby

Op maandag 6 september ben je welkom op de open avond van Rotterdam Roller Derby! Gezellig rolschaatsen, nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd bewegen! En wellicht een nieuwe hobby ontdekken.. 

Iedereen is welkom tijdens deze open training, geen ervaring of rolschaatsen vereist. Alleen maar een goed dosis enthousiasme! Kom je ook? 

Meedoen is gratis en bescherming kan je bij ons huren.

Skatedays

Geïnteresseerd in de skateboard sport? Altijd al willen weten hoe het is om op een skateboard te rijden? Tijdens de Skatedays open dag van de skateboardschool kan je op een laagdrempelige manier kennismaken met de sport. Ontdek of deze sport iets voor jou is en of je je wil aansluiten bij de skateboardschool. Schrijf je binnenkort via deze site in voor een proefles! 

Meedoen is gratis

Rotterdam Roller Rave

Skateland wordt voor één avond omgebouwd tot Roller Rave Heaven. Pak je rolschaatsen of inliners maar uit de kast. Rijden en gliden op de lekkerste hits. De platenkast van de Roller Rave DJ David Vunk gaat van house, techno tot disco. Alles zodat jij zeker weet dat je de volgende dag zit na te genieten van je spierpijn. Smile! Let’s put the ROLL back in rave & roll! 

Flappen & tappen

Bij Flatspot vinden ze het belangrijk dat skateboarden niet vergeten wordt tijdens de RSCW. Gezelligheid met je maatjes, keihard skaten, en achteraf een ijskoud afzakkertje. Doe jij een greep naar het prijzengeld, of kijk je liever vanaf de zijlijn? Iedereen is welkom!

International Dance League – semi final 1

De beste urban dansers van Europa komen bij elkaar in de International Dance League: een revolutionair platform dat de urban danswereld verenigt in een compleet nieuwe dans- experience voor het publiek, die zal plaatsvinden in Theater Rotterdam. In een internationale danscompetitie op topniveau strijden de beste dansers en performers van dit moment voor de titel van onbetwiste kampioen. Muziekgenres als Funk, Hiphop, House, Bass en Afro- Caribbean zetten de toon. 

De International Dance League richt zich op 3 pijlers:

1. Indrukwekkende theatershows met battles
2. Each One Teach One: Talentontwikkeling, training en dramaturgische begeleiding 
3. Verdieping: Workshops, seminars en urban themaweken 

De dansers uit verschillende dansstijlen vormen teams, waarmee zij twee weken lang trainen, choreograferen en toewerken naar de goed voorbereide en artistiek hoogwaardige showcases. Er zijn twee divisies: één voor adults (18+) en één voor teens (12 tot 18 jaar). Door de diverse samenstelling hebben de teams allemaal een eigen karakter en zijn zij representatief voor tal van stijlen. Zowel binnen de teams als tussen de verschillende teams vinden er op de battle stage onverwachte combinaties en spannende crossovers plaats. Hierdoor zijn de presentaties altijd fris en vernieuwend en zitten toeschouwers op het puntje van hun stoel. 

Ticketprijs: 15 euro

*Tijdens het evenement krijgt iedere bezoeker een zitplaats toegewezen. Verder wordt rekening gehouden met de gebruikelijke coronaregels.

Perfect beat challenge

SAVE THE DATE!

Vrijdag 10 september tijdens Rotterdam Street Culture Weekend 2021 is er een Perfect Beat Challenge. 

Van 14:00 tot 15:30 uur beginnen we met een Ableton workshop van Menno Keij. De workshop is geschikt voor beginners en voor een ieder die meer wil weten over Ableton.  

Van 17:00 tot 18:00 uur doet Jaap Wiewel van Killing Skills een Masterclass Beatmaking. Tijdens deze masterclass deelt Jaap zijn ervaring voorziet de deelnemers van tips en tricks.

Vanaf 18:00 uur sluiten de dag af met de Perfect Beat Challenge. Perfect Beat Challenge is een beatmakers programma waarbij elke deelnemer dezelfde samplepack krijgt en daarvan een muziekstuk in 60 minuten moet maken. Hierbij gebruiken de deelnemers alleen de samples die door de organisatie zijn verstrekt. 

Het publiek luistert samen met een vakkundige jury naar alle muziekproducties. De beat die door de jury gekozen wordt als de beste is de Perfect beat.

1st  €300,-

2nd €100,-

3rd  €50,-

Prijzenpakket van Ableton 

Bij Perfect Beat Challenge zorgt elke deelnemer zelf voor eigen apparatuur. 

Deelname aan de workshop// masterclass en Perfect Beat Challenge is GRATIS!!!

LET OP!!! ER ZIJN MAAR EEN BEPERKT AANTAL PLEKKEN DUS WACHT NIET TE LANG MET AANMELDEN. 

Aanmelden kan via: perfectbeatchallenge@gmail.com 

Kijk Je Kop

KIJK JE KOP is het jonge, Rotterdamse Hiphop collectief waarbij cabaret, theater, muziek en fysiek theater samenvloeien als één rivier.

Actuele onderwerpen worden aangekaart, zoals de vaccin-discussie, het zelfbeeld van de mens en de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Dit alles gieten wij in een jasje van live Soulful muziek, theatrale sketches en frisse choreografie.


Ticketprijs: 7,50

*Tijdens het event wordt rekening gehouden met de gebruikelijke coronaregels.

NK Beatbox 2021

Dutch Beatbox Battle is back!!

Boom Snap Clap, de stichting die opkomt voor beatbox in Nederland, organiseert samen met Dutch Beatbox Battle het NK Beatbox tijdens het RSCW.

Na een stil jaartje mogen we eindelijk weer los met de Dutch Beatbox Battle, het officiële kampioenschap human beatbox in nederland!

Dit keer in WORM Rotterdam op 10 september tijdens de Rotterdam Street Culture Week 2021

De hele Nederlandse beatbox scene komt weer bij elkaar om de felbegeerde titel Dutch Beatbox champion te claimen! Ook hebben we wederom de categorieën Tag-team en Loopstation waarvoor een wildcard ingezonden moet worden voor 28 augustus om deel te nemen.

Zie de flyer en de video voor meer informatie hierover!

De Internationale expert jury bestaat uit:
– Wereldkampioen en veelvuldig Frans kampioen, Alexinho
– Belgisch kampioen 2018 Footbox-G
– Drievoudig Belgisch kampioen Supernova 

De host is niemand minder dan ons eigen oud kampioen HurraKane tha SoundZtorm en Mr Boomsnapclap himself A/L/X als co-host!

Gratis entree!

Door aanhoudende maatregelen zijn er helaas beperkte plekken beschikbaar, reserveer deze dus snel!


Je kan ook het evenement volgen via de livestream op het Dutch Beatbox Battle YouTube kanaal op de dag zelf https://m.youtube.com/c/DutchBeatboxBattleSubscribe en je krijgt een melding als we live gaan 10 september!

Productie mede mogelijk gemaakt door RSCW en Gemeente Rotterdam

Rotterdam Street Culture Week (RSCW) vindt plaats van 4 t/m 12 september 2021. Programma vol met hiphop culture, street arts, knowledge, street sports en cross-overs verspreid over Rotterdam.

*Tijdens het event wordt rekening gehouden met de gebruikelijke coronaregels.

International Dance league – semi final 2

De beste urban dansers van Europa komen bij elkaar in de International Dance League: een revolutionair platform dat de urban danswereld verenigt in een compleet nieuwe dans- experience voor het publiek, die zal plaatsvinden in Theater Rotterdam. In een internationale danscompetitie op topniveau strijden de beste dansers en performers van dit moment voor de titel van onbetwiste kampioen. Muziekgenres als Funk, Hiphop, House, Bass en Afro- Caribbean zetten de toon. 

De International Dance League richt zich op 3 pijlers:

1. Indrukwekkende theatershows met battles
2. Each One Teach One: Talentontwikkeling, training en dramaturgische begeleiding 
3. Verdieping: Workshops, seminars en urban themaweken 

De dansers uit verschillende dansstijlen vormen teams, waarmee zij twee weken lang trainen, choreograferen en toewerken naar de goed voorbereide en artistiek hoogwaardige showcases. Er zijn twee divisies: één voor adults (18+) en één voor teens (12 tot 18 jaar). Door hun diverse samenstelling hebben de teams allemaal een eigen karakter en zijn zij representatief voor tal van stijlen. Zowel binnen de teams als tussen de verschillende teams vinden er op de battle stage onverwachte combinaties en spannende crossovers plaats. Hierdoor zijn de presentaties altijd fris en vernieuwend en zitten toeschouwers op het puntje van hun stoel. 

Ticketprijs: 15 euro

*Tijdens het evenement krijgt iedere bezoeker een zitplaats toegewezen. Verder wordt rekening gehouden met de gebruikelijke coronaregels.

The Culture Connect x It’s On x NSRT

The Culture Connect is an event where dance, live music, cultural stories and spoken word come together. This year we are working together with It’s On to make an extra special final edition!

In this final edition we see 8 dancers with different cultural backgrounds performing a showcase based on the traditional danceform from the country which they represent. We will see dancers from Surinam, Spain, Indonesia, Turkey, Iran, India, China and Chili on stage

In the second round, the dancers will meet an unknown cultural danceform together with the accompanying live musician. The goal is to incorporate this new danceform into their own while they freestyle dance on the traditional music from that dance. For instance, an African dancer moving on latin conga’s incorporating salsa basics into their african dance. 

In the third round, all dancers come together in a West African sabar circle where 6 djembe players play their traditional rhythms and where the dancers for the first time dont follow the music, but the music follows the dancer! The sabar gives the dancer the unique possibility to create their own world by directing the music with their body!

This is all being accompanied by DJ Lucas Benjamin, judged by a professional panel consisting of 4 judges who each will also give a special showcase of their own, on live music. Judges are

Indu Pandey – Indian classical dance

Johnny Rama Hernandez – Salsa

Recab Mwesigye – Traditional Ugandese dance

Julianna Casabillis – Tribal Fusion

The evening is a dance concours where the dancers can win the amount of €1000,- meaning everyone is doing their utmost best to earn the most points during this competition. 

Hosting will be done by the dynamic spoken word duo from the Barguijs: Ivan Words and Tyler Koudijzer

It’s going to be a night to remember 🙂

Made possible by North Sea Round Town, Gemeente Rotterdam, House of Urban Arts and stichting Connecting the Culture!

NK BMX Freestyle

Wil jij de coolste en beste BMX’ers van Nederland in actie zien? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Na een succesvol NK BMX Freestyle in 2020 en het debuut op de olympische spelen, kan een nieuw Nederlands Kampioenschap in 2021 natuurlijk niet uitblijven. De traditionele disciplines Street en Park worden gereden, maar er is ook een nieuw onderdeel: BMX Flatland! Kom jij ook kijken?

Beyond The Beat

Beyond the BEAT is een samenwerking tussen het HipHopHuis, BIRD en The Notorious IBE, bestaand uit een interdisciplinair programma met panels, een powertalk en filmvertoningen.

Na een bewogen jaar, waarin de wereld getroffen werd door een pandemie en miljoenen mensen wereldwijd de straat opgingen om te protesteren tegen politiegeweld en systematisch racisme na de moord op George Floyd is temidden van de burgerlijke onrust en een constante staat van woede in de zwarte gemeenschap, een gevoel van verlies en een behoefte aan vreugde ontstaan. Het idee van “zwarte vreugde” als beweging en vorm van rebellie heeft hier wortel geschoten.  Beyond the Beat heeft deze zwarte vreugde als daad van verzet en woede als creatieve brandstof als uitgangspunt genomen in het thema Joy & Rage. Het legt hiermee programmatisch het verband tussen de woede, het geweld en de rol die zwarte vreugde speelt in het proces van genezing hiervan. Een programma in beeld en geluid dat midden in een pandemie inzoomt op de zwarte diaspora, de viering van zwarte cultuur en een hernieuwde urgentie voor sociale verandering.

Het resultaat is een afgewogen programma met een aantal bijzondere gasten en perfomances van o.a. House danser Nadia ‘Nedda’ Souirti, de brits/Nigeriaanse Kelechi Okafo en de Amerikaanse hiphop/house DJ Tony Touch. Het programma bestaat uit een interactieve presentatie van het 20 jarig jubileum van het groundbreaking hiphop album The Blueprint van JAY Z wat exact op 11 september 2001 verscheen en in Amerika werd uitgeroepen tot cultureel erfgoed. De filmvertoning Check your body at the Door, een documentaire die het licht schijnt op de House dance community van New York in de jaren negentig gevolgd door een panel over clubcultuur. We sluiten af met de filmvertoning van de Zweedse documentaire Concerning Violence over postkoloniaal geweld verteld door hiphop vocaliste Lauryn Hill en een aftertalk met Quinsy Gario.

Line-up: Kelechi Okafor (UK), Tony Touch (USA), Quinsy Gario, Nadia ‘Nedda’ Souirti & More

Day ticket 13.00 – 18.30 €25  (incl. service + lunch voucher)

Evening ticket 17.00 – 23.00  / €25 (incl. service + diner voucher)

Full day & evening ticket 13.00 – 23.00  / €40 (incl. service)

*Tijdens het event wordt rekening gehouden met de gebruikelijke coronaregels.

19B Studio bus on Tour

Tweeëntwintig jaar geleden kwam Yannick Monteiro Cabral, aka Monta, vanuit Kaapverdië te wonen in Charlois, Rotterdam en daar is hij nooit meer weggegaan. Producent, programmeur, maker, maar vooral hiphopper…en dat allemaal met volle overgave. Thuis en op Straat, Monta is altijd op zoek naar muzikale groei maar ook het talent van de ander. Hij beweegt zich tussen jonge opkomende en gevestigde rappers en makers. Hij weet dat er veel talent in de wijk zit, en wil vooral dat jongeren hun talenten benutten. Daarom begeleidt hij ook jongeren door ze te leren hoe liedjes op te nemen, te produceren en daarmee hun talent te ontwikkelen. Monta kan gezien worden als de ambassadeur; het gezicht achter de Studio ‘19B’ on tour. 

Dit project kan alleen mogelijk worden gemaakt met zijn team; Team ‘19B’. Team ‘19B’ bestaat uit Monta, Vlammetje ( Delano )Overeem en Devero Francisca. Het team ‘19B’ zet zich in door middel van verschillende activiteiten zoals een muziekstudio in Charlois waar velen dagelijks bezig zijn met het schrijven, opnemen en produceren van hiphop. 

Dit project is ontstaan doordat Monta een van zijn dromen kenbaar maakte in gesprek met Pauline Schreurs (Coördinator Cultureel programma Paviljoen aan het Water). De reden hiervan was dat hij veel talent in Rotterdam signaleerde waar geen zichtbaarheid aan werd gegeven. Zijn vraag was dan ook wat te doen met dit talent. Het Paviljoen aan het Water geeft graag ruimte aan dit soort ideeën en experimenten. De beperkingen van Covid-19 maakte het mogelijk in 2020 de Quarantaine studio on tour te ontwikkelen. 

B. Studio ‘19B’ on tour 2021  

Dit project stimuleert en activeert jongeren om op een positieve manier iets met hun talent, ervaringen en energie te doen. Monta en zijn team leven in Charlois en zien wat er gebeurt op straat. Dit project betrekt verschillende soorten jongeren en kan invloed hebben op hen die zich van verveling vaak geen raad weten. 

Bron: Open Rotterdam

5×5 Basketball: Concrete Lions

Concrete Lions 5×5 Basketball Summerleague Finales & many more!

5×5 Basketball Onder 18 jaar – Maximaal 8 teams inschrijven

5×5 Basketball 18+ – Maximaal 8 teams VOL


EXTRA activiteiten inschrijven event:
– ALL STAR GAME
– 3 punt contest
– Skills contest
– Workshop voor de niet basketballende jeugd
– Dunk contest
– Entertainment
– Halfcourt shot

International Dance League – Finals

De beste urban dansers van Europa komen bij elkaar in de International Dance League: een revolutionair platform dat de urban danswereld verenigt in een compleet nieuwe dans- experience voor het publiek, die zal plaatsvinden in Theater Rotterdam. In een internationale danscompetitie op topniveau strijden de beste dansers en performers van dit moment voor de titel van onbetwiste kampioen. Muziekgenres als Funk, Hiphop, House, Bass en Afro- Caribbean zetten de toon. 

De International Dance League richt zich op 3 pijlers:

1. Indrukwekkende theatershows met battles
2. Each One Teach One: Talentontwikkeling, training en dramaturgische begeleiding 
3. Verdieping: Workshops, seminars en urban themaweken 

De dansers uit verschillende dansstijlen vormen teams, waarmee zij twee weken lang trainen, choreograferen en toewerken naar de goed voorbereide en artistiek hoogwaardige showcases. Er zijn twee divisies: één voor adults (18+) en één voor teens (12 tot 18 jaar). Door hun diverse samenstelling hebben de teams allemaal een eigen karakter en zijn zij representatief voor tal van stijlen. Zowel binnen de teams als tussen de verschillende teams vinden er op de battle stage onverwachte combinaties en spannende crossovers plaats. Hierdoor zijn de presentaties altijd fris en vernieuwend en zitten toeschouwers op het puntje van hun stoel. 

Ticketprijs: 15 euro

*Tijdens het evenement krijgt iedere bezoeker een zitplaats toegewezen. Verder wordt rekening gehouden met de gebruikelijke coronaregels.

NK Speedstyle Freerunning

Het NK SpeedStyle Freerunning bestaat uit een speed-competitie en een style-competitie. De deelnemers schrijven zich vooraf in voor het onderdeel waar ze aan willen meedoen.

Tijdens het onderdeel speed moeten de deelnemers zo snel mogelijk een vooraf uitgestippelde route afleggen van A naar B. De tijd wordt door een professioneel meetsysteem bijgehouden.

Tijdens het onderdeel style mogen de deelnemers zelf bepalen hoe ze hun skills willen laten zien aan de driekoppige jury bestaande uit professionele freerunners. Ze worden hierbij beoordeeld op drie verschillende criteria.

De top 3 van beide onderdelen wint uiteindelijk een geldprijs en eeuwige roem!

Tijdens dit evenement zijn er geen bezoekers toegestaan. De deelnemers mogen elk één persoon meenemen. Deze namen worden vooraf aan ons doorgegeven. De toeschouwers krijgen een vaste zitplaats op 1,5 meter van elkaar en kunnen meekijken met ‘hun’ deelnemer. Elke aanwezige dient een coronacheck te doen via de officiële app. Bij gezondheidsklachten moeten wij de deelnemer weigeren.

Kosten om mee te doen bedrag 20 euro per persoon per onderdeel. Schrijf je je in voor beide onderdelen (speed en style) betaal je 40 euro.

Tentoonstelling Dimitri Madimin: By All Means Necessary

Dimitri Madimin reageert met een eigenzinnig nieuw project op de beeldvorming rondom hiphopcultuur. Vooral rapmuziek wordt doorlopend als aanstichter van geweld aangewezen. Een installatie van trainingspakken met historische geweldscènes stelt dit stigma ter discussie. Er is zeker een relatie tussen kunst en geweld, maar die is niet voorbehouden aan de hiphopcultuur. Juist de canon van de Europese kunst staat bol van geweld: onthoofding, aanranding, marteling, machtsstrijd. Vanzelfsprekend worden deze klassieke uitingen als gesublimeerd geweld beschouwd: beeldcultuur als symbolisch machtsvertoon en als sublieme esthetische ervaring.

Waarom wordt representatie in de hiphopcultuur–de mainstream kunstvorm van nu–nooit op die manier bekeken? Madimin zet het stigma naar eigen hand, door een serie trainingspakken te maken van stof die hij liet bedrukken met gesampelde geweldscènes uit de Italiaanse Renaissanceschilderkunst. Door met dé ultieme rappersoutfit juist die connectie te maken, benadrukt hij het grote culturele belang van hiphop als New Black Renaissance.

Ticketprijs: 1 euro

Panna Knock Out World Finals

Het is weer tijd voor de Panna Knock Out World Finals 2021!

In het weekend van 11 en 12 september is Rotterdam weer het decor van dit spectaculaire event waarbij de beste straatvoetballers ter wereld samen komen. Zij halen weer hun beste skills uit de kast om hun tegenstander gek te maken met als ultieme vernedering een PANNA! Een Panna is het door de benen spelen van de tegenstander.

Dit is het programma voor het World Finals weekend:

Zaterdag 11 september
Open Internationaal Panna Knock Out toernooi (15:00-20:00)
Finales Open Internationaal PKO toernooi (20:00-20:30)
LADIES World Finals (20:30-22:00)

Zondag 12 september
Nederlands Kampioenschap (NK) Panna Knock Out (12:00-16:00)
PRO World Finals (18:00-22:00)

NK Breaking 2021

NK Breaking 2021: De eerste stap op weg naar goud!

Op 12 september 2021 vindt, in Topsportcentrum Rotterdam, het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Breaking plaats.

Breakdance, of Breaking zoals de beoefenaars het zelf noemen, is olympisch en staat tijdens de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs nieuw op het programma. B-Boys en B-Girls strijden dan op het grootste sportpodium ter wereld, voor het eerst in de geschiedenis, voor goud.

Op weg naar Parijs slaan Dutchbboy en de NADB (Nederlandse Algemene Danssport Bond) de handen ineen. Samen met de Rotterdam Street Culture Week, Rotterdam Topsport, The Notorious IBE en de Nederlandse Breaking League, presenteren zij op zondag 12 september het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Breaking.

De competitie bestaat uit drie disciplines: Solo Kids t/m 14 jaar, Solo Women en Solo Men. Deelname is open voor iedereen die woonachtig is in Nederland.

Voor deelnemers en bezoekers is het alleen mogelijk om online kaarten aan te schaffen. Je kunt je ticket kopen via de website.

  • Deelnemers: € 11,-
  • Bezoekers vanaf 13 jaar € 11,- *
  • Bezoekers tot 13 jaar € 7,-

Het NK Breaking kiest niet voor “Testen voor Toegang” maar voor Social Distancing. Op de tribune geven stickers aan welke zitplaatsen gebruikt mogen worden. Voor deelnemers geldt dat op de dansvloer de Social Distancing niet geldt. Wel naast de dansvloer. Alle aanwezigen wordt vriendelijk doch dringend verzocht om de Corona regels te respecteren. In het kort: was regelmatig je handen, houd afstand, blijf zoveel mogelijk zitten. Heb je gezondheidsklachten, blijf dan thuis.

Opperclaes Skatejam

Skateboardend Rotterdam wordt uitgenodigd om het vernieuwde letterplein te komen inwijden, inclusief twee nieuwe obstakels. Het wordt een ontspannen dag waarbij iedereen welkom is!

Share your art

Share Your Art is een evenement waarbij er verschillende artiesten hun art met ons komen delen. Dit wordt gedaan in het Hiphophuis op 18 september.

Verwacht sprekers, dansers, muzikanten, spoken word artiesten, painters en meer. Een interactieve avond die jouw ziel laat bewegen.

In de middag hebben we een dansworkshop en een veiling en in de avond hebben we echt de performances 

14:00 Workshop

16:00 Veiling

Freetime 

19:00 Inloop 

19:30 Showcases

HipHopHopHuis presents: A Rollerskating Jam

Na succesvolle eerste editie kon een vervolg niet uitblijven. Daarom sluiten de zomer met een af met een programma vol positive vibes, muziek en ‘treats’ voor onze gemeenschap. Kom op 12 september naar Museumplein Rotterdam voor de HipHopHuis Rollerskating Jam!

Op deze dag brengen we een eerbetoon aan de ‘black rollerskating culture’ en organiseren een ‘roller dance’ workshop gegeven door EAZY DUZ IT en sluiten af met een rollerskate jam voor jong en oud met niemand minder dan de Amerikaanse DJ Tony Touch als speciale gast. Natuurlijk organiseren wij geen feestje zonder lekker eten en daarom steken wij einde middag de BBQ aan. Geen tijd gehad voor de kapper? Zelfs daar is aan gedacht met onze pop-up barbershop, mogelijk gemaakt door Mr. Winter.