HDNE x RSCW Collection

Coming soon! Vanaf 5 september online en in rekken op verschillende locaties van het RSCW: Een HEDONE collectie die is ontwikkeld in samenwerking met RSCW ter promotie van het festival.

Ook opent er een tijdelijke pop-up store in Bijenkorf Rotterdam.


3×3 Concrete Lions Pro Tournament

Al meer 10 jaar organiseert de community Concrete Lions basketbal events en clinics in heel Rotterdam, waarbij zij jong en oud met elkaar verbinden op sportieve wijze. De community telt inmiddels meer dan 300 members en houdt stop niet bij de Rotterdamse grenzen.

Concrete Lions organiseren een 3×3-Pro Tournament event. Met een aantal van de top 3×3 teams in Europa die strijden om € 3000 en een ticket voor de World Tour. Verwacht geweldig entertainment, een dunk-wedstrijd en workshops.

Op 2 september van 18:00 – 22:00 uur is de Rotterdamse Qualifier en op 3 september is de finaledag van 11:00 – 22:00 uur.


Skateland BMX OPEN 2022

Internationale BMX Freestyle wedstrijd in Rotterdam! 

Op 2, 3 en 4 september wordt in indoor skatepark Skateland Rotterdam de BMX OPEN georganiseerd. Na twee succesvolle edities van het officiële NK BMX Freestyle wordt dit jaar de lat weer iets hoger gelegd! Skateland BMX OPEN bestaat uit 3 verschillende wedstrijden:

  • De internationale UCI C1 wedstrijd waarbij punten voor de Olympische Spelen in 2024 in Parijs te verdienen zijn. 
  • Het open Nederlands kampioenschap Street BMX  
  • Het officiële NK Flatland BMX 2022

Dutch Beatbox Battle 2022

Officiële NK Human Beatbox Battle Nederland

Dutch Beatbox Battle, het officiële kampioenschap human beatbox Nederland is weer terug dit jaar! Dit keer in BIRD Rotterdam op zaterdag 3 september tijdens de Rotterdam Street Culture Week 2022. De hele Nederlandse beatbox scene komt weer bij elkaar om de felbegeerde titel Dutch Beatbox champion te claimen! Met dit jaar de categorieën Solo en Loopstation. Voor Solo kan je je vrij inschrijven en voor Loopstation is er een wildcard selectie die loopt tot 28 augustus.

De Internationale expert jury bestaat uit:
– Bulgaars en wereldkampioen Skiler
– Tweevoudig Duits kampioen Madox
– Drievoudig Belgisch kampioen Supernova

OG kampioen HurraKane tha SoundZtorm zal je ook deze editie meenemen door de dag!
Haal je ticket vandaag nog en mis deze Lifetime experience niet!


Wereldmuseum Rotterdam X Stacii Samidin

Op Rotterdam Centraal Station is tijdens Rotterdam Street Culture Week 2022 een mini expo van Stacii Samidi ism het Wereldmuseum Rotterdam te zien. Ook staat er een RSCW photobooth.

Stacii Samidin

Rauwe eerlijkheid, radicalisme en onbekende gebieden vormen de basis van Samidins voortdurende levenswerk, genaamd: Societies. De kern is de essentie van het zien, horen en accepteren van een mens zonder (voor-)oordelen. Het documenteren van de levens van minderheden, onderdrukten en mensen met een onorthodoxe levensstijl over de hele wereld. Het creëren van een verschuiving in het individuele en collectieve bewustzijn door onze perceptie uit te dagen en de stemmen van het ongehoorde te verheffen door middel van fotografie en film.


Roffa Breaking

Rotterdamse breakers slaan de handen ineen om de breakscene in Rotterdam een boost te geven. Om de jeugd te inspireren, organiseren een aantal belangrijke spelers in de stad de komende jaren samen verschillende activiteiten.

Tijdens RSCW 2022 introduceren we een nieuw battle event genaamd “Roffa Breaking”. Bij Roffa Breaking strijden duo’s om een prijzengeld van 1000 euro en is er een solo kids battle (t/m 14 jaar) waar 100 euro te winnen valt.

Nationale en Internationale Breakers zullen hun opwachting maken tijdens Roffa Breaking, dus verwacht een competitie op hoog niveau. Tussen de battles door is iedereen welkom om in de cyphers te stappen en te jammen op de funky deuntjes van de legendarische DJ Cutnice. Host van de dag is niemand minder dan de internationaal bekende MC Mario BEE.

Een strijd op hoog niveau vereist een topjury, bestaande uit:
-Tirock (BE), vertegenwoordiger van België With Attitude
-B-girl Mess (RUS/NL), Red Bull BC One World Finals 2020, Nederlands Kampioen 2021
-Carlos, OG B-Boy uit Rotterdam

Entree is gratis @ De Koepels – see you there!

ALL CAPS: Street art festival

Van 4 tot en met 11 september staat de wijk Feijenoord in het teken van street art, als ALL CAPS daar haar vijfde editie komt vieren. De wijk ten zuiden van de Nieuwe Maas wordt in die week opgepimpt door vele street artists. De week zit vol met vette (internationale) kunstenaars die je live aan het werk te zien. Naast de mural-kunstenaars is er gedurende de hele week nog veel meer te beleven op het gebied van kunst. Download de muralmap via ALL-CAPS.nl en save ‘m op je telefoon

Artistieke gekte in Rotterdam-Zuid

We presenteren hierbij de ALL CAPS-klas van 2022. Zie de artworks van de kunstenaars op de line-up pagina. Hopelijk zien we jullie tussen 4 en 11 september ook rondfietsend of -wandelend in Feijenoord om deze artiesten aan te moedigen. Wij kunnen niet wachten!


STATT

STATT is opgebouwd door twee creatieve vrouwen die hun krachten bundelen en dromen waarmaken. STATT is een platform dat zich richt op zelfhulp, educatie, creativiteit en cultuur. In mei 2020 is STATT gestart met het eerste project, de podcast ‘Sippin’ Tea At The Table’. Tijdens de podcast bespreken zij maatschappelijke onderwerpen vanuit hun eigen perspectief.

Het idee voor een podcast is ontstaan omdat er nauwelijks vrouwen van kleur zijn die op een groot platform belangrijke onderwerpen bespreken. Dit is volgens de dames wel van belang, aangezien zij dit hebben gemist in hun jeugd. Door hun eigen verhalen te delen hopen zij anderen te inspireren en te helpen waar nodig.

Programma

18:00 – 19:00 DJ
19:00 – 20:00 Talks with STATT
20:00 – 20:30 Live show
20:30 – 21:00 DJ


Pretty Girls Like Trap Music

Pretty Girls Like Trap Music (PGLTM) is een vooruitstrevende beweging waarbij de kracht van de vrouw centraal staat. In een tijd waar het gevaar op gedrogeerd worden constant op de loer ligt en seksuele intimidatie nog steeds behoort tot de orde van de dag, is er een kleinschalig aanbod in uitgaansplekken die daadwerkelijk een safe space zijn voor vrouwen+. 

PGLTM is er voor iedereen die in touch is met haar/diens feminiene kant. Zowel online als offline zorgen zijn voor bewustwording en organiseren zijn naast hun clubavond ook diverse andere activiteiten zoals exposities, optredens en talks. 

Programma

18:00 – 19:00 DJ
19:00 – 20:00 Talks with Pretty Girls Love Trap Music
20:00 – 20:30 Live show
20:30 – 21:00 DJ

FLOW

Productiehuis FLOW is een dynamisch en cultureel divers productiehuis gevestigd in Rotterdam Zuid. FLOW beweegt vanuit de overtuiging dat door middel van verschillende kunstvormen de maatschappij kan worden weerspiegeld en op deze manier vanuit verschillende perspectieven kan worden gezien.

Het productiehuis richt zich op podiumkunsten in de breedste zin van het woord. Multidisciplinair werken is in de afgelopen jaren de standaard geworden. Een combinatie van theater, spoken word, hiphop, literatuur, muziek, visuele kunsten en co-creatie maken de podiumavonden en producties van Flow tot een totaalbeleving.

Programma
18:00 – 19:00 DJ
19:00 – 20:00 Talks with FLOW
20:00 – 20:30 Cypher
20:30 – 21:00 Live show


Perfect Beat Challenge

Perfect Beat Challenge vindt dit jaar voor de tweede keer plaats tijdens Rotterdam Street Culture Week. Verbinden door middel van muziek is het centrale thema. Perfect Beat Challenge is een concept voor digitale muziekproducers en beatmakers. Het maakt niet uit of je een beginner bent of pro, iedereen is welkom.

De challenge

De uitdaging is om binnen 1 uur een beat te creëeren met behulp van een sample package die je van de organisatie krijgt. Elke deelnemer neemt eigen apparatuur/ gear mee zoals headphone, laptop drumcomputer groove box keyboard etc. Join of kom gewoon langs om het creatieve proces te checken, connecten en te luisteren naar de Perfect Beat!

Programma

17:00 – 17:45 inloop gear setup
18:00 – 19:00 creatief proces Perfect Beat Challenge 
19:15 –  20:00 luister sessie en prijsuitreiking

Host – Mario Bee
Jury – Y’skid  – Ayu Lestari –  TBA

Prijzen

1st: €250,- // 2nd: €100,- // 3rd: €50,-

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich gratis aanmelden via perfectbeatchallenge@gmail.com

Kijken is gratis en je mag gewoon binnenlopen.

Volg Perfect Beat Challenge op Instagram op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

ONLY SHORTS: GRANDE LOGE

ONLY SHORTS is een filmprogramma in samenwerking met Rotterdam Street Culture Week. Een mix van vertoningen, performances en presentaties, gebaseerd op de CoVidPro filmserie.

Films en optredens gehost door de White – Ed Lib – David (ristelle) met o.a. optredens van: Wowi, Be.Romy, Ariah Lester, De 1’3 en Josimar Gomes.

Shorts door o.a. : Ariah Lester x Richard Ermoso, Zouhair Mtazi x Cyriel Guds x Ayrton Kirchner, Anne Fay x Stacii x Felix Kops, Tyrone Rickey-Lee ‘Tylee’, Passion & Skills en Sophie Boers Productions.

Longstory Shorts start om 16:00 uur en is gratis toegankelijk.
Only Shorts start om 19:30 uur. Tickets zijn slechts €5.67 en koop je HIER.

Kijk Je Kop Comedyshow

KIJK JE KOP is het jonge, Rotterdamse Hiphop collectief waarbij cabaret, theater, muziek en fysiek theater samenvloeien als één rivier.

Actuele onderwerpen worden aangekaart zoals de vaccin-discussie, het zelfbeeld van de mens en de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Dit alles gieten ze in een jasje van live Soulful muziek, theatrale sketches en frisse choreografie.


Rush world: Speedstyle

Een uniek freerun-evenement en workshop. Vorig jaar was epic, dit jaar gaan we er vol voor om het nóg spectaculairder te maken. We hopen wederom op deelname van vele atleten vanuit alle hoeken uit Nederland. Tijdens SpeedStyle Freerunning zullen er zoals de naam al zegt twee onderdelen zijn waaraan deelgenomen kan worden. Het onderdeel Speed en het onderdeel Style.

SPEED
Dit onderdeel draait om snelheid. Hoe snel kun jij je bewegen van startpunt tot finish? Je tijd
wordt door professioneel apparatuur gemeten en de uitslag wordt tot een duizendste
vastgelegd. Zo kun jij bewijzen dat jij sneller bent dan de rest!
 
STYLE
In dit onderdeel kunnen de deelnemers binnen een bepaalde tijd hun eigen creatieve stijl laten zien. Op het uniek opgebouwde parkour krijgen deelnemers de kans om hun beste en meest geavanceerde tricks te laten zien.

In RUSH World kunnen kinderen vanaf 7 jaar, jongeren en volwassenen in een veilige omgeving freerun lessen volgen.


Teenage Riot

Het grootste skateboard event voor kinderen tot 18 jaar is weer terug! Teenage Riot 2022 zal op 9, 10 en 11 september plaatsvinden in Skateland Rotterdam. Ben jij er klaar voor? Dit wil je niet missen! Schrijf je hier in! 

Teenage Riot is de grootste Europese skateboard contest. Het niveau ligt hoog, de deelnemers zijn stuk voor stuk kinderen met talent en vooral heel veel lef. Kortom: een bijzondere gebeurtenis om aan deel te nemen of te komen bekijken!


International Dance League – Finals

Battle Event 3: Qualifier and draft

Together we rise! International Dance League is een revolutionair festival dat de danswereld verenigt in een nieuwe ervaring voor het publiek. Gemaakt door Leal Arazzi van Herwaarden (Algemeen Directeur), en opgericht in 2019 in Rotterdam.

Tijdens Battle Event 3 nemen de 72 beste dansers het tegen elkaar op in de categorie Adults en Teens voor een plek in The Final!


Festival Downtown

De RSCW stage is back! Noteer 10 september in je agenda, want we zijn er weer met de hottest line-up so far.

DE RSCW Stage is GRATIS

Dit jaar gaan we in samenwerking met Festival Downtown next level. We presenteren de sterkste hiphop line-up tot nu toe met Kevin & The Animals, Jonna Fraser & The Lions, ADF Samski, Nnelg, Dragonfruit, GEEL, Benjiflow, Kay Slice, Austin-J, Unruly Phoenix & meer.

GEEL (Levels) 14:00 – 14:30 uur
Jonna Fraser & The Lions 15:30 – 16:15 uur
Dragonfruit 17:15 – 18:00 uur
Nnelg 18:45 – 19:30 uur
ADF Samski 20:00 – 20:30 uur
Kevin & The Animals 21:30 – 22:30 uur

Wij zijn zo blij en dankbaar dat we samen met jullie kunnen genieten van deze fantastische line up. Dit is mogelijk dankzij de support van de gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals.

Locatie

RSCW zal de grootste stage hosten op DWNTWN. Hiervoor is een iconische locatie gevonden op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Het dagprogramma is gratis toegankelijk.

Het nachtprogramma van RSCW staat op ‘downtown locatie’ WORM, tickets kun je bestellen via de ticketlink.


Panna Knock Out World Finals

De Panna Knock Out World Finals zijn terug in 2022!

Dit spektakel vindt plaats van 9 t/m 11 september tijdens de Rotterdam Street Culture Week 2022. Nemen Sarah en Jacob (Pannahouse) hun titel weer mee naar Denemarken?  

Programma

  • Vrijdag 9 sep: Aankomstdag en avond indoor jamsessie
  • Zaterdag 10 sep: 11:00-16:30 Open kwalificatie + 17:00-22:00 Wereldfinales Dames & Heren
  • Zondag 11 sep: Chillen & content

Punchoutbattles On Tour

Punchoutbattles On Tour is een nieuw concept die organisatoren door het hele land de kans geven om Punchoutbattles naar hun stad/locatie te halen. Dit geeft ook de mc’s die niet per se in een league willen battlen de kans om een losse battle te doen.

Aankomende weken zullen we de battles bekendmaken. Stay tuned!