POW! WOW! Rotterdam

DIT EVENT KUN JE FYSIEK BEZOEKEN!

POW! WOW! Rotterdam keert van 6 tot en met 13 september 2020 terug naar de Afrikaanderwijk om kale, grauwe muren te voorzien van kleurrijke muurschilderingen. Ook in coronatijd kun je genieten van verbluffende kunst in de buitenruimte.

MURALS & INTERVENTIEKUNST

De line-up van 2020 bestaat uit alleen Nederlandse kunstenaars. Van 6 tot en met 13 september werken de volgende artiesten aan hun mural.

Murals: Zedz + Bijdevleet + Jan Is De Man + Ilse Weisfelt + Chas Loveletters! + Collin van der Sluijs + Naomi King + Thomas & Jurgen + Erico Smit + Nasbami + Joram Roukes + Does + Klaas Lageweg + Do It Yourself (Oxenmystic in samenwerking met de lokale bewoners)

Interventie: Fake + Dazetwo

De wandeltours langs de murals zitten allemaal vol. Hou de website van POW! WOW! in de gaten om te zien of er nog een plekje vrijkomt.

Uiteraard kun je ook op eigen gelegenheid door de wijk trekken, met je gratis POW! WOW! paspoort of de Rewriters app voor iOS en Android in de hand als je gids. Benieuwd welke artiest op welke locatie in de Afrikaanderwijk aan het werk is? Download hier de plattegrond van POW! WOW! 2020.

20 VANS 30 CANS

Het schilderen van bestelbusjes en vrachtwagens is een uniek onderdeel van POW! WOW! Rotterdam. Voertuigen worden tijdens het live painting event op zondag 13 september door kunstenaars omgetoverd tot rollende kunstwerken. Tot 19:00 uur ’s avonds kun je in het Afrikaanderpark zien hoe deze voertuigen door tientallen kunstenaars ter plekke onder handen worden genomen. Het belooft weer een kleurrijk spektakel te worden!

55×5 EXPO

Het concept is simpel: 5 zones van leegstaande panden in de Afrikaanderwijk krijgen tijdens POW! WOW! Rotterdam een heuse pop-up expositie. 5 geselecteerde kunstenaars krijgen van 6 tot en met 13 september de kans om elk met 55 Montana Cans spuitbussen hun zone te veranderen in een unieke streetart experience.

Alle tours langs de exposities zijn uitverkocht. Hou de website van POW! WOW! in de gaten om te checken of er een plek vrijkomt!

SPOKEN WORD

De woordkunstenaars van Spraakuhloos laten zich inspireren door de kunstenaars die tijdens POW! WOW! aan de levensgrote murals werken in de Afrikaanderwijk. Bij alle murals wordt een op maat gemaakt spoken word stuk geschreven, dat wordt verwerkt in een videoclip met daarin beelden van de betreffende street artist en de creatie van zijn of haar kunstwerk. Na afloop van het festival dropt Spraakuhloos wekelijks een van deze video’s op social media, zodat je nog lang kunt nagenieten van RSCW 2020!

Check ook:

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het exacte programma, locaties en tijden. Stay tuned!

Breaking Rules – European HipHop Conference

DIT EVENT IS ALLEEN ONLINE TE VOLGEN!

Rapper Akwasi, b-boy Redo en straatvoetballer Rocky. Grote namen komen naar Breaking Rules, een Europese hiphopconferentie die voor het eerst in Nederland plaatsvindt. In samenwerking met LKCA laat RSCW je kennismaken met (inter)nationale hiphoponderzoekers, inspirerende sprekers en artiesten. Dat betekent twee dagen vol inspiratie, kennis delen en scheidslijnen doorbreken.

Je kunt Breaking Rules niet fysiek bezoeken, maar gelukkig is het volledige programma online te volgen. KLIK HIER VOOR DE LIVESTREAM VAN HET PLENAIRE PROGRAMMA!

Artist talks & inspiratiesessies

Er zijn artist talks van bboy Redo, rapper Akwasi en straatvoetbalster Rocky over de rol van hiphop in hun leven en hoe zij jongeren daarmee inspireren. Verder maak je kennis met 12 jonge Nederlandse onderzoekers die een sterke relatie hebben met de scene. Je kan deelnemen aan een somethin’ out of nothin sessie of een analysis in the moment van hiphoptracks. En praat vooral mee over feminisme in hiphop of issues als (non)belonging. Sprekers als Dieuwertje Heuvelings, KMT, Gregor Bulc en Francio Guadeloupe wil je niet missen!

Het volledige programma vind je hier.

Deelnemen en aanmelden

Deze dagen zijn speciaal bedoeld voor alle liefhebbers van hiphop – van beoefenaars tot beleidsmakers en onderzoekers –  en staan in het teken van delen en elkaar inspireren. En vooral: in het doorbreken van scheidslijnen.

Meld je hier aan voor de livestream en/of de online sessies (voertaal is Engels). Dan krijg je op tijd de link voor deelname toegestuurd.

Check ook:

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het exacte programma, locaties en tijden. Stay tuned!

NK BMX Freestyle 2020

DIT EVENT IS ALLEEN ONLINE TE VOLGEN!

Wie is de beste BMX Freestyler van Nederland? Dat wordt bepaald tijdens RSCW 2020 tijdens het NK BMX Freestyle bij het indoor skatepark Skateland Rotterdam. Er worden twee verschillende kampioenschappen gereden. 

Er kan helaas geen publiek aanwezig zijn bij het NK BMX, maar gelukkig is alles te volgen via een livestream op de website van Skateland!

Eerste officiële NK BMX Street

Op zaterdag 12 september is de strijd aan op het street parcours. Voor het eerst wordt een door de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) erkend NK BMX Freestyle Street verreden. Rotterdam en RSCW hebben dus een dikke primeur te pakken, die je niet mag missen. De tijden van de kwalificaties en finales vind je hier.

BMX Park Olympische Sport

Op zondag 13 september wordt de categorie BMX Freestyle Park gereden. Het NK BMX Park 2020 staat op de kalender van de internationale wielerunie UCI, waarbij Nederlandse atleten punten verdienen voor de internationale World Ranking. Het aantal punten in de World Ranking geeft recht op deelname aan world cups, het EK en WK. De categorie Park is in 2021 in Tokio bovendien voor het eerst onderdeel van de Olympische Spelen.  De tijden van de kwalificaties en finales vind je hier.

Nadat tijdens RSCW 2019 het NK Skateboarden Street 2019 plaatsvond, host Skateland nu dus opnieuw een vet event tijdens RSCW. In verband met de huidige coronamaatregelen is het evenement alleen toegankelijk voor ouders van minderjarige riders, pers en een beperkt aantal genodigden. Maar is er ook goed nieuws: dankzij een livestream kan er nu meer ‘publiek’ genieten van de bizarre tricks die de BMX’ers laten zien!

Check ook:

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het exacte programma, locaties en tijden. Stay tuned!

Beyond the Beat

DIT EVENT KUN JE FYSIEK BEZOEKEN!

BIRD, HipHopHuis, MONO & RSCW proudly present: Beyond the Beat! We hebben op vrijdag 11 september iets bijzonders voor je in petto: eindeloze grooves, ultieme breaks en percussieve ritmes in een middag- & avondvullend programma waar de dans- en muziekcultuur hand in hand gaan. 

De missie van Beyond the Beat is het onthullen van de hiphopcultuur in een bredere context. Via een gevarieerd programma – live optredens, danswedstrijden, panels en film – willen we context bieden over de ontwikkeling van hiphopmuziek, cultuur en cross-overs in de loop van de tijd.

Het overkoepelende thema van dit jaar is de rijke muziek- en danscultuur van het Afrikaanse continent en zijn diaspora. Het festival is opgedeeld in een dubbelconcert van Joya Mooi en een gratis openluchtprogramma. Dit gratis programma bestaat uit vrouwelijke krachtpatsers Lynnee Denise, Nikki Tsappos, de dynamische Zuid-Afrikaanse documentaire The African Cypher, “Stand For Something” All Styles & Afro Dance Battle en een exclusieve paneldiscussie over inclusiviteit binnen de muziekindustrie. Beyond the Beat sluit af met de videoclip afterparty ‘Golden Age of Hip Hop’. En dat allemaal right here: in Rotterdam.

Check ook:

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het programma, locaties en tijden. Stay tuned!

The Jump Off

DIT EVENT KUN JE FYSIEK BEZOEKEN!

Net als tijdens RSCW 2019 geeft het HipHopHuis met The Jump Off een inkijkje in wat de Rotterdamse hiphopscene te bieden heeft. Niet aan de hand van skills, maar aan de hand van de universele waarden die gelden in de scene. Naast de traditionele seizoensopening is The Jump Off dit jaar ook de achttiende verjaardag van het HipHopHuis.

Het programma is opgedeeld in twee thema’s: kennisoverdracht en viering. Dit omdat het HipHopHuis enerzijds staat voor kennisoverdracht binnen de eigen community en het verstevigen van de positie als kennisinstituut. Daarnaast staat het HipHopHuis voor het vieren van de community en het highlighten van gevestigde en opkomende talenten binnen en buiten de stad.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. In verband met de coronamaatregelen kunnen er maximaal 250 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.

Check hieronder het voorlopige programma van The Jump Off.

Kennisoverdracht
13:00 – 18:00 uur
Locatie: Annabel

Knowledge is the new currency, 13:00 – 15:00

Tijdens een panelgesprek van twee uur vertellen gasten Winne (Couture33), Lloyd Marengo (Lloyd’s Company), Tasha’s World (House Of Knowledge) hoe zij als bruine en zwarte ondernemers en activisten hun organisatie succesvol hebben weten te maken. De nadruk ligt hier vooral op de drijfveren en valkuilen van een ondernemer en het delen van tips met jonge en beginnende ondernemers. Knowledge is the new currency, en zo draagt het HipHopHuis een steen bij aan het versterken van de community wanneer zij de wijde wereld ingaan. Moderator van het panel is Shay Kreuger, onder meer bekend als presentatrice bij FunX.

Take A Seat, 16:00 – 18:00

Als inhouse talkshow van het HipHopHuis biedt Take A Seat een veilige plek om over verscheidene onderwerpen tve praten, discussiëren en te leren. In deze editie zijn sleutelfiguren uit de Nederlandse LGBTQI+ community te gast.

Workshops
15:00 – 17:00 uur
Locatie: HipHopHuis

Jaarlijks worden er nieuwe docenten en/of lessen geïntroduceerd aan de leerlingen van het HipHopHuis. Deze workshops fungeren dan ook als tasters; een verkorte versie van een reguliere les ter promotie van het aankomende jaar. De tasters duren niet langer dan 30 minuten, hebben ruimte voor maximaal tien leerlingen en houdt daarbij uiteraard rekening met de coronamaatregelen.

Class tasters

HipHopHuis Studio
15:00 – 16:00 Afro kids 6 t/m 8 jr by Shaneequa
16:00 – 17:00 Afro kids 9 t/m 12 jr by Shaneequa

HipHopHuis Arena
15:00 – 16:00 Krump by Tchozn
16:00 – 17:00 HipHop Freestyle by Jeems

Custom Reconstruct Collective x HHH workshop:

Samen met de Reconstruct Collective kun jij tijdens The Jump Off je eigen HipHopHuis T-shirt customizen! De Reconstruct Collective werkte onder meer met Nike aan een campagne om de Dunk te reconstrueren. Nu is het HipHopHuis aan de beurt: met behulp van tie dye geef je je eigen draai aan je T-shirt!

Slot 1: 15:30 – 16:30 uur
Slot 2: 17:00 – 18:00 uur

Locatie: Parkeerterrein HipHopHuis

Deelname is gratis. Het enige wat je hoeft te doen is je hier te registreren. Het HipHopHuis T-shirt is te koop (€12,50) aan de balie. Let op: je kunt alleen pinnen in het HipHopHuis.

Art
15:00 – 21:00 uur
HipHopHuis

Tijdens The Jump Off exposeert de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph zijn videoinstallatie BLKNWS in het HipHopHuis. De installatie uit kritiek op zowel de inhoud van het nieuws als de manier waarop nieuws gecommuniceerd wordt. De video’s tonen beelden over de Afro-Amerikaanse cultuur die afgewisseld worden met beelden van nieuwslezers en worden continu in real time vernieuwd.

De installatie is op 11 én 12 september te zien in het HipHopHuis.

Celebration
18:00 – 0:00 uur
Biergarten

Je wordt maar één keer 18 en dus nodigt het HipHopHuis jou uit voor een lowkey blockparty met DJ’s Franky Sticks, Darryl Antunez & Blaize. Helaas geen voetjes van de vloer, maar wél een speciale menudeal voor €9,50 i.p.v. €12,50 met burgers incl. gratis frietjes! De capaciteit is beperkt, dus registreer je snel. First come = first serve!

Check ook:

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het programma, locaties en tijden. Stay tuned!

World of Street Football

DIT EVENT KUN JE FYSIEK BEZOEKEN!

Football is life, panna is art. Tijdens RSCW 2020 nemen straatvoetballers de Rosestraat over in Rotterdam-Zuid. De beste pannaspelers ter wereld komen naar de havenstad en je kan natuurlijk ook je eigen skills laten zien. Check hieronder het programma voor World of Street Football. 

Zaterdag 12 september 15:00 – 20:00 uur

Open NK Panna Knock Out
Tijdens het open NK Panna Knock Out krijg je de kans om je skills te testen in de pannakooi. Je speelt drie minuten en het  je ultieme doel is om je tegenstander te poorten, wat een KNOCK-OUT betekent. Er wordt gespeeld in 2 leeftijdscategorieën (8-13 jaar en 14-17 jaar). Klik hier om je in te schrijven voor het Open NK Panna Knock Out!

Street Power Football GAME ON area
Bij de Street Power Football GAME ON area test je deze nieuwste straatvoetbalgame op de Playstation. Daag je matties uit en speel in de game met je favoriete straatvoetballers! En let op: de straatvoetballers uit de game zijn ook op het event te vinden.

Zondag 13 september 12:00 – 20:00 uur

Panna Knock Out World Finals
Tijdens de Panna Knock Out World Finals komt de top 16 pannaspelers ter wereld het tegen elkaar opnemen in Rotterdam. Met de gruwelijkste skills proberen ze elkaar in de kooi gek te maken.  doel? De bal door de benen spelen van de tegenstander. Spektakel gegarandeerd!

*Deelname alleen op uitnodiging

Freestyle Knock Out Championships
Freestyle voetbal is de kunst van het hooghoudend trucs uitvoeren met de bal. Tijdens de Knock Out Championships nemen twee freestylers het in drie rondes tegen elkaar op waarbij een jury na elke ronde een oordeel velt. De eerste twee rondes gewonnen? Dat is KO voor de tegenstander!

Street Power Football GAME ON area
Bij de Street Power Football GAME ON area test je deze nieuwste straatvoetbalgame testen op de Playstation. Daag je matties uit en speel in de game met je favoriete straatvoetballers! En let op: de straatvoetballers uit de game zijn ook op het event te vinden.

Check ook:

BELANGRIJK: vanwege de coronamaatregelen is het World of Street Football event alleen toegankelijk voor jongeren tot en met 17 jaar (deelnemers en crew uitgezonderd). Bij de entree van het event-terrein wordt je ID gecheckt.

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het exacte programma, locaties en tijden. Stay tuned!

NK SpeedStyle Freerunning

DIT EVENT KUN JE FYSIEK BEZOEKEN!

Hoe gedurfder, hoe beter. Spektakel is  gegarandeerd tijdens het NK SpeedStyle Freerunning, dat net als vorig jaar onderdeel is van RSCW. De beste freerunners van Nederland laten hun skills zien op twee onderdelen: Speed en Style. Het evenement vindt plaats bij Freestyle School Rotterdam in Delfshaven. 

Tijdens de Speed-competition gaat het erom dat de deelnemers het speciaal ontworpen parcours zo snel mogelijk afleggen. De tijd wordt hierbij tot op de duizendste van een seconde vastgelegd. Bij het onderdeel Style kunnen de deelnemers op het uniek opgebouwde parcours hun beste en meest geavanceerde tricks laten zien. Een speciaal samengestelde jury, bestaande uit professionele atleten, deelt de punten uit.

Iedereen kan zich aanmelden voor de kwalificatierondes van het NK SpeedStyle Freerunning. Deelnemers moeten wel een keuze maken tussen een van beide onderdelen. Zowel het Speed- als het Style-gedeelte begint met een kwalificatieronde, waarna de beste acht doorgaan naar de kwartfinales, die worden gevolgd door de halve finale en de grande finale.

Meedoen? Meld je aan via www.freestyleschool.nl.

Aanmoedigen? Er is vanwege de coronamaatregelen plaats voor maximaal 150 toeschouwers. Kaarten kosten € 10,- per stuk (aan de deur).

Check ook:

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het exacte programma, locaties en tijden. Stay tuned!

010Moves

DIT EVENT KUN JE FYSIEK BEZOEKEN!

Ben je tussen de 8 en 17 jaar en wil je kennismaken met de vetste street sports? Dan moet je op zondag 13 september op het Hillekopplein zijn!

Hier kun je de hele middag verschillende street sports proberen. Je kunt bijvoorbeeld jouw BMX-, skate- en stepskills laten zien, maar ook checken of 3×3 basketbal, straatvoetbal (Panna KO) of freerunnen iets voor jou is.

010Moves wordt om 13:00 uur geopend, met onder meer een spoken word voordracht van niemand minder dan YMP. Daarnaast is er om 15:00 uur een Afrodance-optreden van House of Urban Arts, met aansluitend een te gekke workshop waaraan je kunt meedoen.

Op het eventterrein kunnen in verband met de coronamaatregelen maximaal 250 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Materiaal wordt na elk gebruik gedesinfecteerd en op het terrein kunnen op meerdere plekken de handen worden gedesinfecteerd.

010Moves wordt georganiseerd door Sportbedrijf Rotterdam, in samenwerking met onder andere Concrete Lions, Skateland, Dr. Wooow en House of Urban Arts.

Check ook:

Check regelmatig deze website en onze social media kanalen voor updates over het exacte programma, locaties en tijden. Stay tuned!

Move Around Sound

Move Around Sound eist ook tijdens RSCW 2020 weer de straten op met hun 12 Volt Bike Tribe Soundsystem. Alles wat ze nodig hebben is een fiets, luidsprekers en dikke muziek. Dan komt de rest wel goed.

Op zaterdag 12 september vind je Move Around Sound op verschillende plekken op Zuid, waaronder bij World of Street Football. Op zondag 13 september brengen ze de bezoekers van POW! WOW! in nóg betere sferen!

Spraakuhloos

Spoken word meets street art tijdens RSCW 2020. De woordkunstenaars van Spraakuhloos laten zich inspireren door de kunstenaars die tijdens POW! WOW! aan de levensgrote murals werken in de Afrikaanderwijk. Bij alle murals wordt een op maat gemaakt spoken word stuk geschreven, dat wordt verwerkt in een videoclip met daarin beelden van de betreffende street artist en de creatie van zijn of haar kunstwerk. Na afloop van het festival dropt Spraakuhloos wekelijks een van deze video’s op social media, zodat je nog lang kunt nagenieten van RSCW 2020!

Check ook: